Vaatwasser Bauknecht maakt toevoerkraan stuk?

Greet

  • #21
Ik zag dat mijn onderwerp afgesloten was, maar wilde toch nog graag de afloop vertellen.

Sinds het vorige bericht (drie weken geleden) heeft de afwasser het steeds gedaan! Het enige verschil met de vorige poging (toen het na drie dagen al weer mis ging) is dat ik nu de kraan nooit meer dichtdraai na gebruik. Dat deden we eerst meestal wel, voor de zekerheid (overstromingen enzo...).

Mag je bij een afwasser nooit de kraan dichtdraaien tussen de afwasbeurten door, omdat de kraan zichzelf anders afsluit? Ik doe het in ieder geval maar niet meer...
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #22
Het steeds afsluiten van de kraan tussen de afwasbeurten door lijkt me wat overdreven. De meeste vaatwassers hebben namelijk een waterstop, die in werking treedt zodra er een lekkage is in de machine.

Dat die beveiliging heel goed werkt bewijst het aantal keer dat er hier vragen gesteld worden over vaatwassers die het niet doen door een lekkage in de machine...
Maar zelden is daarbij sprake van een ondergelopen keuken.

Ik draai zelf nooit de kraan van de vaatwasser dicht, is me veel te onpraktisch zo in een hoekje van het gootsteenkastje.

Maar om nu te zeggen dat de kraan daardoor stuk zou gaan lijkt me weer het andere uiterste. Een kraan is er tenslotte voor gemaakt open en dichtgedraaid te kunnen worden. Bij de wasmachine op zolder draait mijn vrouw de kraan altijd dicht na het wassen, en daar hebben we nooit problemen mee.

Ik zou zeggen: draai hem alleen dicht tijdens vakantie en zo!
In elk geval mooi dat het is blijven werken.

Ik heb je bericht toegevoegd aan het originele onderwerp.
 

Marsepein

  • #23
Misschien draait u de kraan veel te strak dicht en draait u daardoor het binnenwerk kapot.

Omdat u steeds dezelfde kraan terugkoopt, en uw handeling niet aanpast laat de rest zich raden.

Probeer eens zonder slang de kraan open en dicht te draaien, dan ziet u welke kracht er nodig is om de kraan dicht te draaien.
 

Greet

  • #24
Bedankt voor alle tips! Ik blijf voortaan maar van de kraan af en vertrouw op het waterslot.

Hartstikke handig, dit forum: ik heb intussen ook al mijn wasmachine gerepareerd met behulp van de info op dit forum! Maar nu heb ik er even genoeg van. Hoewel, onze koelkast werkt ook al tijden niet optimaal .....
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu