Vaatwasser Bauknecht GSF4761 geen water / knipperen

Marcel_mtr

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb een vaatwasser van het merk Bauknecht. Type is GSF 4761.
Vorige week heb ik een storing gehad en heb deze reeds op het forum geplaatst. Ik heb nu echter een volgend probleem.

De machine was door een stroomstoring geheel van slag.

De machine was gereset doordat ik de stekker een aantal uren uit het stopcontact heb getrokken. Vervolgens ben ik gaan kijken waar de lekkage zat en heb deze gevonden.

Deze is verholpen maar nu het volgende:

Ik heb een programma laten lopen en hoorde dat hij water pompte. Ik vol goede moed kijken of hij nog lekte en dit was dus niet het geval!!! Gelukkig, dacht ik.

Nu heb ik onder het programma de klep open getrokken om te kijken of er water in het apparaat lag en dat lag er. Toen ik vervolgens de deur weer sloot deed hij niets.

Ik kan nu doen wat ik wil, hij doet gewoon niets meer!!!!!

Als ik een nieuw programma wil starten, doet hij niets. Na een minuut of vijf begint opeens de startknop te knipperen!

Wie weet raad. Ik heb geen boekje dus ik weet niet wat het knipperen betekent.

Mvg Marcel Esten
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • Co de Witgoedman

    • #2
    Wat is de frequentie van het knipperen??
     

    Marcel_mtr

    • #3
    Hij knippert twee keer per seconde, ongeveer. Weet niet precies maar zoiets zal het zijn!

    Groetjes en alvast bedankt voor het meedenken!
     

    Witgoedmonteur

    • #4
    Denk dat Co bedoelt knippert hij een aantal keer snel achter elkaar en daarna 1 sec rust de snelle tellen is nl foutcode.
     

    Marcel_mtr

    • #5
    Nee, hij knippert in een stuk door.
     

    Co de Witgoedman

    • #6
    Controleer uw deurcontact eens, voor het uitlezen van de foutcode moet er een testprogramma gestart worden, maar daarvoor moet er een monteur langskomen.
     

    Marcel_mtr

    • #7
    ik zie nu dat het apparaat telkens terug springt naar het 50 graden programma.

    - Ik start het 70 graden programma.
    - Druk op start.
    - Vervolgens open ik de klep.
    - Ik sluit de klep.
    - Het programma springt weer naar 50 graden.
     

    Marcel_mtr

    • #8
    Dit kan niet waar zijn,

    Ik ging na mijn vorige post weer kijken en hoor het apparaat draaien.

    Weet niet hoe het afloopt maar ik vindt het maar raar!

    Gr.
     

    Marcel_mtr

    • #9
    Het loopt dus als volgt af:

    Hij is gestopt nadat hij het spoelprogramma gehad heeft. Hi zou naar mijn mening moeten beginnen met water wegpompen en drogen.

    Hij begon hier dus niet mee maar het lampje "start" begon te knipperen.

    Ik denk dus de pomp. Verstopt? Defect? Hoe kunnen we dit weer controleren en wat zou een nieuwe pomp kosten!
     

    Marcel_mtr

    • #10
    Ik ga morgen de pomp laten doormeten, zijn er nog andere dingen die ik kan laten doormeten?

    Gr.
     

    Marcel_mtr

    • #11
    Er zit trouwens ook ergens een rubberen ring, hierin zit een soort rubberen afsluiting die open kan.

    Een soort klepje dus. Het klepje is afgebroken, ik haal deze ook meten nieuw maar kan het ook aan zoiets liggen?
     

    Co de Witgoedman

    • #12
    Ik zal morgenochtend even kijken of ik nog iets voor je kan vinden, voor 09.30 heb je bericht .
     

    Marcel_mtr

    • #13
    Alvast bedankt, ik wacht dan nog effe met het laten doormeten van de pomp.
     

    Co de Witgoedman

    • #14
    Klepje bij de pomp weglaten is geen probleem.

    Knipperend lampje en 50 graden lijkt op een verwarmingsprobleem, als u naar rechts kijkt onder bij de plint ziet u de hoofdmotor met daaraan een buiselement met een resetthermostaat.

    Haal de spanning van het apparaat af en kijk of u het knopje op de thermostaat kunt indrukken. Test daarna de vaatwasser opnieuw.

    Ik hoor wel hoe het afloopt, ben vandaag na 18.00 voor een paar dagen afwezig. Zal nog wel kijken vandaag op het forum hoe het met uw machine gaat.
     

    Marcel_mtr

    • #15
    Hoi co,

    Het lampje van 50 graden knippert niet, ik bedoel dat hij telkens terug springt naar het 50 graden programma.

    Er loopt dus een proramma (bijv 70 graden programma) , vervolgens open ik de klep onder het programma . Ik sluit de klep en hij springt dan weer naar 50 graden.

    De startknop begint te knipperen nadat hij heeft gespoeld. Het water in het apparaat is wel warm!

    Groetjes
     

    Marcel_mtr

    • #16
    Ik heb het gevonden, op de printplaat is een weerstand doorgefikt.
    Is dit te verhelpen of is het gewoon einde oefening?

    Groetjes van een balende Marcel
     

    Marcel_mtr

    • #17
    Ik kan misschien de doorgefikte onderdelen vervangen. Ik weet alleen de waarde niet van de weerstand. Misschien heeft iemand van jullie nog iets van restposten liggen van oude vaatwassers.

    Ik heb gezocht op internet maar kan nergens het onderdeel vinden om te bestellen. Misschien weet iemand van jullie of het gaat.

    Op de print staat crouzet met nummer 88701050B. Verder kan ik nog zeggen dat het om weerstand 43 gaat die is doorgefikt! Mocht iemand iets van onderdelen hebben of weten hoe ik iets kan bestellen of welke waarde R43 heeft hoor ik het graag!!!!

    Groetjes
     

    Co de Witgoedman

    • #18
    Weerstand 43 is gelijk aan r45, vervang dan ook M1, deze is gelijk aan M3, vermoedelijk is hij defect gegaan doordat de afvoerpomp nat is geworden.

    M1 is de transistor die in serie staat met R43

    Succes :mrgreen:
     

    Marcel_mtr

    • #19
    Bedankt, ik ga ermee aan de slag!!

    Leuk dat je iedereen zo goed probeert te helpen!!

    Gr
     

    Marcel_mtr

    • #20
    Je hebt gelijk dat ik de transistor moet vervangen, hij is ook in tweeen gescheurd!
     
    Status
    Niet open voor verdere reacties.

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu