Storing - Bauknecht Vaatwasser GSF 2684

MattWess

  • #1
Onlangs heeft mijn vaatwasser het wasprogramma afgebroken net nadat het tablet was losgelaten. De foutcode die werd weergegeven was F8. Dit heeft vaak te maken met de OWI (Optical Water Indicator) omdat deze defect is of omdat er teveel schuimvorming in de vaatwasser vanwege bijvoorbeeld verkeerde vaatwastabletten.

Nu hebben we de vaatwasser schoongemaakt om te kijken of het daar aan ligt maar nu wordt het programma later onderbroken met een foutmelding F3. Nu heeft dit te maken met warmte in het apparaat.

Iemand enig idee wat de oorzaak kan zijn? En zit er verband tussen deze storingen?

Alvast bedankt.

---

Aanvulling op bericht. Ik zie zelf een mogelijk verband. Beide storingen kunnen een gevolg zijn van een defecte waterindicator. Het lijkt me erg toevallig als er twee storingen tegelijkertijd zich voordoen en aan de warmte op zich ligt het volgens mij niet. Wat is jullie idee hierover?
 

Techrax

  • #2
F3 staat voor: de watertemperatuur is na 20 minuten geen 1,5 graad omhoog gegaan. Meet u het verwarmingselement door, controleer ook de ntc en maak de OWI goed schoon met heet water zeep en een afwasborstel. Mochten er vragen zijn dan hoor ik het wel.

Succes!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu