Vaatwasser Bauknecht GSF 4741: Sproeit en wast niet.

Roland1

  • #1
Mijn vaatwasser:
Bauknecht GSF 4741
Service Nr: 8546 741 01020

Heeft het volgend probleem:

Bij het selecteren van spoelprogramma, geeft hij met gebrom en gezoem water toe en vervolgens na ongeveer 5 minuten voert ie het weer af. Echter blijft het wasgedeelte van de machine droog. In de andere programma's (Eco/ 50 en 65 graden) lijkt het bij gezoem te blijven en doet ie verder helemaal niks.

De LED-jes doen verder ook niet raar. Ze knipperen niet zoals ik her ook wel heb gelezen. Ik kan gewoon "theoretisch" een programma selecteren, beginnen en eindigen. Ook de zout en glanslampjes zijn uit, en dus voldoende aanwezig.

Ik heb een paar liter water in de vaatwasser gedaan (gewoon via de deur open naar binnen gegooid) om te kijken of hij dat netjes afvoert. En dat doet ie dan ook gewoon.

Het filtertje van de waterkraan (de slang met de geintegreerde grijze waterstop) is schoon. Ook de filters onderin het wasgedeelte zijn schoon.

Wat zou het kunnen zijn?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Weet u zeker dat er water in de machine komt ?
 

Roland1

  • #3
Ja zeker, ik hoor hem wel water toevoegen. De kraan staat goed open. Na het aanzetten en een tijdje hoop gebrom en gezoem voert ie "ergens wat water" toe, maar de binnenkant (de vaatruimte) blijft droog....vervolgens na een minuut of wat pompt ie het weer weg en blijft ie brommen en zoemen :( en gebeurt er niets meer.

Ik kan geen lekagges zien in de machine. Ik heb de voorplaat onder de deur verwijderd en met een zaklamp even er onderdoor gekeken. De zoutunit staat wel steeds vol water, maar dat is normaal geloof ik. De onderplaat is droog, maar ligt wel her en der allemaal kalkachtige poeder/afzetting :roll: Zou dit iets kunnen verklaren? Verstopping ofzo? Ontkalken??? Maar waar? Ik woon op de Utrechtse Heuvelrug, dus is vrij zacht water.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Dat wijst op een lekkage naar de bodemplaat, de beveiliging zet de pomp dan in werking.
 

Roland1

  • #5
O ok...dus lekkage bij de bodemplaat. Is er ergens een zwak punt waar vaak de lekkage ontstaat? Waar kan ik het vinden en hoe kan ik het oplossen? Kwestie van een naad dichtkitten ofzo? Er hoeven dus geen onderdelen vervangen te worden????
Is de kalkafzetting is restant van water wat op de bodemplaat heeft gestaan?

Bedankt alvast voor je antwoord Jan :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu