Vaatwasser Bauknecht GSFS 4449WS start/stopt alleen nog maar

Edekker1

 • #1
Bij aanzetten van vaatwasser Bauknecht GSFS 4449WS, serienummer 854844501811 start en stopt de vaatwaaser alleen nog maar pulserend.

Nav dit forum geprobeerd te resetten, nog eens met soda schoongemaakt omdat hij met die start alleen nog maar afpompt. Frontje verwijderd om te kijken of er water onder zat (kurkdroog, maar geen resultaat.

Enige dat hij doet is 1 sec. afpompen en hierbij gaat het lichtje aan. Daarna stopt hij en gaat het lichtje uit. Dit blijft hij herhalen. Gisteravond uiteindelijk de vaatwasser uitgezet toen we naar bed gingen.
Volgens mij doet hij dit normaal even bij starten programma waarna hij over gaat in het het programma zelf, maar weet het niet zeker.

Iemand een idee wat we nog kunnen doen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #2
  Het lijkt erg op een voedingsprobleem , bekijk de module eens en vervang eens de grijze blok condensator.
  Google eens op X2 condensator.
   

  Edekker1

  • #3
  Dank je wel voor je reactie S. Oldeerbout.

  Ik heb vorige week de voorplaat eraf gehaald, de rechter zijplaat ook, behalve aan de bovenkant(geen idee hoe dat moet) maar ze vouwen redelijk naar buiten en toen zag ik m niet zitten. Wilde de achterplaat (onderop) eraf halen, maar toen sneed ik me vors, dus ben gestopt.
  Bijna zo ver dat we een nieuwe gaan halen, maar de prijs van zo'n condensator houdt me tegen. Maar aangezien ik een leek ben.....maar wel een leergierige klusvrouw en een Miep Kniep...

  Als ik die condensatoren zie op internet dan denk ik dat je hem er zo in prikt. Ik vermoed dat hij van de zijkant gezien aan de achterkant van de motor zit. Dus om er bij te kunnen moet de achterplaat eraf wrs. Is mij niet gelukt omdat er nog wat klemmen zitten en dat ik me sneed. Maar inmiddels zijn de vingers weer geheeld. Kan ik die plaat er wel makkelijk af halen of kan ik er op een andere manier bij? (kan me niet echt voorstellen dat de hele motor eruit moet. Alle draadjes zitten met klemmetjes vast en die zijn toch al aardig geoxideerd, dus dan is het einde zoek...
  Heb je ook een idee hoe groot de condensator is? En, voor mijn veiligheid: kan ik hem er zo uit trekken, is dat veilig? Begrijp dat die geladen kan zijn....

  Alvast bedankt!
  Evelien
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  S.oldeerbout bedoelde volgens mij niet zo'n grote losse cylindervormige condensator, maar een in verhouding klein (langwerpig) blokje op de besturingsprint (= module).

  Die dingen kosten haast niks als je ze bij een elektronicazaak koopt, bestel je er een bij een internetwinkel, dan zijn de portokosten vaak hoger dan het ding zelf...

  Plaats eens een foto van de printplaat, de kant waar de (grotere) componenten op zitten, misschien kan de condensator zó aangewezen worden. :wink:
   

  Edekker1

  • #5
  Dank je wel Kees,

  Hoger dus, veilig boven waterniveau (was ooit blond, maar inmiddels veel donkerder geworden, al beginnen de grijze haren ook te komen, maar begrijp niet goed waarom alles onder waterniveau zit, behalve dat we verder moeten bukken om de vaatwasser in te laden)
  Ga morgen dat kapje weer los schroeven.

  Kijken of ik genoeg gegoogeld heb om hem zelf aan te wijzen :D
   

  Edekker1

  • #6
  Als ik het nu terug lees denk ik inderdaad ook dat S. Oldeerbout, dat ook bedoelde. Erg leerzaam :oops:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu