Vaatwasser aansluiten - T-stuk met binnendraad.

Mimi13

  • #1
Ik was van plan om een T-stuk of hoekstopkraan aan te schaffen voor mijn nieuwe vaatwasser, maar ik merkte deze aansluiting(?) onderaan op.

Zou dit voor de vaatwasser bedoeld kunnen zijn of kan ik er beter vanaf blijven? Ik kreeg het namelijk met geen macht losgedraaid.

IMG_2031.png IMG_2032.png IMG_2033.png
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Dat is een T-stuk met binnendraad.

65400.jpg


Als je die dop eruit krijgt, kun je er een kraan in draaien, mits dat past met de afvoerbuis / sifon.

Ik herken de dop niet, maar volgens mij kijk je nu tegen een kunststof dop aan die je er zo vanaf kunt wippen. Daar onder zal je zoiets aantreffen:
1_M_Bonfix_81070_jpg_zoom.jpg

En dat zou je er toch echt uit moeten kunnen draaien.

Natuurlijk wel eerst de druk van de leiding halen. En zorg dat je de kraan en afdichtingstape of -koord klaar hebt liggen zodat je het meteen weer dicht kunt maken.
 

Mimi13

  • #3
Ik heb na heel lang proberen de dop er nog steeds niet af kunnen krijgen met een moersleutel. Ik besloot hem maar op de kraan aan te sluiten (het betreft een mini-vaatwasser) en eigenlijk heb ik het liever zo omdat ik hem nu op een plek kan zetten waar hij beter in het interieur past. Ik dacht dan ook de ideale oplossing te hebben met deze perlator met een 3/4 buitendraad.
1636972708447.png

Nu zit ik echter met het probleem dat ik de kraan handmatig op het juiste moment open en dicht moet doen, want zodra ik hem opendraai blijft het water stromen. Ik snap niet hoe dit op te lossen is, want blijkbaar hebben andere mensen hier geen last van.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Lekt het dan bij de slangkoppeling ofzo?

De vaatwasser zou alleen water mogen pakken wanneer dit nodig is, je moet er zonder problemen druk op kunnen laten staan. Als het niet lekt maar toch blijft stromen dan is er een probleem met de vaatwasser, bijvoorbeeld een defect inlaatventiel.
 

Mimi13

  • #5
Er blijft gewoon water uit de kraan stromen die nergens heen kan en dan vliegt de kraanuitloop er door de waterdruk af. Ik kan aan het geluid van de vaatwasser horen wanneer hij water erin pompt en als ik dan de kraan openzet gaat het goed, maar zodra hij vol zit en stopt moet ik meteen de kraan weer dichtdoen, want anders krijg je dus het bovenstaande tafereel.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #6
Aha, de vaatwasser sluit de toevoer dus prima af.

Maar jouw probleem is dat de kraanuitloop niet vast zit... Zou deze niet eraf vliegen dan kan het water inderdaad nergens naartoe en stopt het dus.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #7
Overigens hoort een vaatwasser officieel te worden aangesloten op een kraan met beluchter, net zoals een wasmachine. Aansluiten op de keukenmengkraan is dus niet de bedoeling.

Alsnog gewoon een wasmachinekraan installeren lost wellicht beide problemen ineens op. :wink:
 

Mimi13

  • #8
Oké, ik denk dat ik begrijp wat het probleem is. En het lijkt me inderdaad verstandig om toch te kijken hoe ik hem "normaal" kan installeren. Ontzettend bedankt voor je hulp!
 

Mimi13

  • #9
Het blijkt trouwens dat ik mijn kraan niet goed had bevestigd omdat ik hetzelfde probleem had als deze topicstarter. Dat verklaart het dus en het probleem is nu opgelost. Nogmaals bedankt. :)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu