Vaatwasmachine aeg favorit 3230

A

Anonymous

Gast
  • #1
Machine stopte in het programma Bij AEG uitgelegt en dat begrijp dat het de pressostaat kan zijn . Zou iemand mij kunnen uitlegge wat deze doet en hoe ik deze zelf kan vervangen .
Bij voorbaat dank Michiel.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Uit een eerdere vraag, antwoord van "Witgoedmonteur": Het doel van een pressostaat is om te schakelen bij een bepaalde luchtdruk welke wordt opgebouwd in de drukkamer door het stijgen van het water in de machine. Onderin de machine is een luchtkamer geplaatst waarin de lucht wordt samengedrukt. De pressostaat is dmv een dunne zwarte slang hiermee verbonden en registreert zo hoeveel water er in de machine zit. Bij niveau 1 schakelt hij de contacten door tbv de verwarming, niveau 2 in hoog water en niveau 3 is het veiligheidsniveau en schakelt de pomp in. Deze omschrijving sloeg bij de betreffende vraag op een wasautomaat, maar zal vast ook wel gelden voor een vaatwasser... Weet je alvast wat meer! Voor de vraag hoe je die zelf kunt vervangen moet je even wachten op (Witgoed-)monteur.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Beste michiel, er bestaan 25 uitvoeringen van de fav 3230, heb jij een prodnr 9 cijferig getal voor mij?
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Hallo witgoedmonteur,

Hoop dat dit het goede nummer is(E-NR 911234002)
KlusKees bedankt voor de uitleg.

M.V.G michiel.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Hallo Michiel, de pressostaat is te vinden aan de voorzijde onderin links van het midden . Het is in dit geval een ronde schakelaar met een dun tuitje eraan waarop een dun slangetje zit. Ik zelf heb eerder het vermoede dat het probleem aan de andere kant van dit slangetje zit, nl een verstopping. Blaas dit dunne slangetje eens goed door met wat lucht( HAAL WEL EERST DE SPANNING ERAF!!!) en kijk eens wat de machine hierna doet.
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Ga hiermee aan de slag en zal laten weten of het gelukt .

Bedankt voor de aanwijzing.
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
Hallo witgoedmonteur,

Bovenstaande gedaan,het was geen verstopping kon slangetje vrij doorblazen en aan de andere kant hoor je de pressostaat schakelen.Machine neemt nog steeds geen water(alleen afpompen wekt nog) Nog een ander idee?
 
A

Anonymous

Gast
  • #8
Heb ook de spanning op het inlaatventiel doorgemeten en constateer dat hier geen 220V komt op te staan, zit nu aan kortsluiting te denken( zou dat misschien het euvel zijn ?
 
A

Anonymous

Gast
  • #9
Beste Michiel, op de bodem zit een zgn overloopschakelaar welke in serie staat met het inlaatventiel, het wil wel eens zijn dat en water op de bodem ligt waardoor de piepschuim drijver omhoog is gekomen en de schakelaar bedient, het kan ook zijn dat het piepschuim is vervormt en hierdoor de schakelaar bedient, kijk er even naar.Je kunt de twee draadjes even doorverbinden om te kijken of het hier aan ligt.

HAAL WEL EERST DE SPANNING ERAF
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu