Vaatwasmachine AEG 5450 VI watertoevoer defekt?

Klus nitwit

  • #1
Hallo allemaal,

Sinds een tijd doet mijn vaatwasser raar. Maakt soms programma af en stopt soms middenin een programma.

Het is een AEG oko-favorit 5450 VI
E 911725060
F 067304876

Vandaag hele ding uitgebouwd. Labyrint ziet er schoon uit. Als ik een programma start, loopt er links (door de linkergrijze slang) water in. Het labyrint loopt dan vol en blijft vol staan. Door de rechterslang (grijs) loopt geen water.
De vaatwasser gaat aan de slag, maar reageert alsof deze niet genoeg water krijgt.
Er staat geen water op de onderplaat, ik kan geen lekkages ontdekken. Afpompen gaat goed.

Kan het zijn dat de watertoevoer defekt is? De slang zit aan de kraan, aan het uiteinde van de slang (in de vaatwasser) zit een soort klepmechanisme waar twee uitgangen aan zitten. Er komt maar uit 1 uitgang water.

Dank voor je antwoord.

Groeten van Marieke
 

Klus nitwit

  • #2
Ik heb het labyrint eens goed bekeken en de watertoevoer ook. Volgens mij splitst de watertoevoer zich bij het naar binnenkomen van de vaatwasser. Het ene gedeelte gaat langs een wateronthardingsdingetje, het andere gedeelte gaat direct door het grote gat aan de zijkant de vaatwasser in. Bij mij gaat er dus alleen water door het onthardingsdingetje. Langs de andere kant gaat helemaal geen water.
Ik heb de slangen omgedraaid. Er gaat nu geen water langs de ontharder. Al het water gaat direct de vaatwasser in. Ik gebruik toch nooit zout (zit al in het wasmiddel). Het lijkt nu weer te werken.

Is dit gevaarlijk of kan ik het zo laten zitten?

Groeten, Marieke van Loon
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu