Urinoir aansluiten met achterinlaat

Gideon roelof

 • #1
Hoi klussers,

ik heb een vraag over het aansluiten van mijn urinoir. Ik heb op marktplaats een urinoir met achterinlaat op de kop getikt. Er zat alleen geen inlaatgarnituur bij (zoals dat volgens mij heet). Ik heb zelf een voorzetwandje gemaakt met daarachter de afvoer en een waterleiding. Nu vroeg ik me af hoe ik het urinoir het best (en het goedkoopst) kan aansluiten. Ik heb boven het urinoir ruimte voor een spoelknop. Maar nu zie ik al surfend alleen van die (relatief) dure inbouwkasten voor urinoir- spoelers, waar je dan de spoelknop weer op monteert.

Mij leek zelf een directe aansluiting van de leiding op de spoelknop wel voldoende, zoals je dat ook vaak bij boveninlaaturinoirs in de horeca ziet. Heb je daar ook spoelknoppen voor?

Groetjes Gideon (en alvast bedankt natuurlijk)
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Met een verchroomde muurplaat enuriniorspoeler

  daar zit direct een valpijpje bij dit is voor de aan sluiting boven op

  Achter inlaat van de afvoer heb je

  inbouwsifons

   

  Gideon roelof

  • #3
  Hoi Henk,

  bedankt voor je reactie. Maar het gaat erom dat de invoer van het urinoir aan de achterkant zit, en niet aan de bovenkant.

  Dus ik zoek een urinoirspoeler met alleen de spoelknop in het zicht, de rest moet achter de wand zitten. De vraag is of die bestaan.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
  Het beste kun je een inbouw reservoir gebruiken, voor urinoirs.

  Maar wat voor een merk/type urinoir is het, dat is wat makkelijker zoeken naar oplossingen.
  Of maak er eens een foto van.
   

  Gideon roelof

  • #5
  Het is een sphinx eurobase 70.

  voor een fotootje:
  niet meer online
  Het idee was juist geen inbouwreservoir te gebruiken omdat die dingen nogal prijzig zijn (en ik had de urinoir net zo goedkoop gekocht :)

  Ik zie nu zelf zoiets:


  Dat zou volgens mij moeten werken: de waterleiding eraan, en de aanvoer richting pot er vervolgens aan met een Grohe Dal urinoir-inlaatkoppeling.

  Kan dat zo?

  Groeten Gerrit
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Maar vaak is goedkoop duurkoop

  Heb je gewoon een luxe urinoir met boven uit loop dat zijn de kosten weer lager der

  En met de achter aansluiting moet je een inbouw reservoir gebruiken, die kan wel duur zijn maar dan heb je het ook direct goed.

  Nu moet je van alles bij elkander zoeken om het goed te krijgen en dat loopt ook in de papieren.
   

  Xr8

  • #7
  Grote kans dat eea op knoeiwerk uit draait. Het zal niet meevallen de boel goed waterdicht te krijgen. De urinoir frames moet je helemaal afstellen op het toegepaste urinoir. De bevestiging, spoel en afvoer moet je allemaal op maat zetten.

  Om dit zonder frame te doen zal best kunnen maar zal niet simpel zijn.

  Denk overigens als je een losse drukknop ea allemaal moet gaan kopen je het frame ook grotendeels als betaald hebt.

  Succes.
   

  Gideon roelof

  • #8
  Bedankt voor jullie reacties.

  Het geval wil dat ik dus al zelf een urinoirframe heb gemaakt, waar de pot aanhangt. Ik had nog wat hout liggen en een rigipsplaat. Hout is ook meer mijn ding, vandaar de vraag over de aanvoer.

  Het lijkt me dat het aansluiten van de waterleiding en de aanvoer richting pot op een drukknop met wat hennep en fitterskit toch wel waterdicht te krijgen is? dat doe je toch ook met een inbouwresevoir?

  Maar goed, als ik het prijsverschil tussen een drukknop vergelijk met een inbouw urinoirspoeler, kan ik er ook wel een urinoirspoeler inzetten, dan kan er in ieder geval een mooie spoelknop voor.

  Groeten Gideon

  Les voor mezelf: even van te voren checken wat ik allemaal nog meer nodig heb als ik iets op marktplaats koop. Voor een pisbak van 50 euro is 150 euro aan inlaatspul wel een beetje sneu.
   

  Xr8

  • #9
  Hennep en kit gebruik je bij schroefdraad verbindingen. Niet om een urinoir waterdicht te maken. De verbindingen op urinoirs geschieden altijd met rubbers.

  Succes.
   

  Gideon roelof

  • #10
  Ik bedoelde ook de schroefdraadverbinding van de urinoirspoeler. :D
  Dat aan de pot geen schroefdraad zit lijkt me wel duidelijk.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu