Unipipe door 1 gat

Stuartonstein

  • #1
Goedendag,

Ik ben mijn CV leidingen opnieuw aan het leggen met unipipe.
Er komt op de 1ste verdieping een verdeler en alle leidingen van zowel de 1ste als de BG lopen via het plafond van de BG daar naartoe. Ik heb een gat geboord van rond 80 door het beton.
Omdat het nogal druk is met leidingen raken de aanvoer en de retour elkaar van alle groepen. is dat een probleem? Dit geldt ook voor de 25mm leiding van de ketel naar de verdeler. ze raken elkaar maar 20 cm maar toch.
Moet ik ze afschermen of is het geen probleem? Alvast bedankt
 

Xr8

  • #2
Als het alleen cv leidingen zijn kan het geen kwaad. Door alle leidingen gaat dezelfde temperatuur water, ze zullen dus nooit heter worden dan een leiding afzonderlijk. Pas echter wel op met eventuele drinkwaterleidingen.

Succes.
 

Stuartonstein

  • #3
Dat alle leidingen dezelfde temperatuur hebben is bij mij misschien niet helemaal het geval. Op mijn verdeler zitten klepjes zodat ik per ruimte (radiator) de temperatuur kan regelen. en ook de aanvoer en retour vanaf mijn ketel raken elkaar eventjes. Maar goed als het geen probleem is dan ben ik blij. scheelt een hoop gedoe.
 

Xr8

  • #4
Schade aan de leidingen zal niet gebeuren. Klepje of niet. De slang zal altijd deze temperatuur moeten kunnen verdragen. Als er in de slang geen stroming is, zal deze alleen op die plek opwarmen en voor de rest nagenoeg niet.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu