Unipipe aan een koperen buis koppelen

Marije

 • #1
Hallo,

Ik wil een unipipe aan een koperen buis koppelen (CV). Ik heb een soort knelkoppeling van unipipe (uponor). Ik moet dan een bestaande knelkoppeling pakken en daar de wartel(ik hoop dat ik dat goed zeg) met knelring vanaf draaien. Daar zet ik dan de unipipe knelkoppeling weer op. Mijn vraag is nu of de knelring die ik dus uit de wartel haal, in de knelkoppeling van unipipe moet doen (dus aan de kant van de unipie) of niet?

Alvast bedankt!
Dennis
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Xr8

  • #2
  De Unipipe koppeling is waarschijnlijk een zogenaamde UNL koppeling, deze bestaat uit een deel met een zwart ringtje en een losse wartel.

  De Unipipe buis uitfrezen, de wartel erom heen doen, het deel met zwarte ringetje goed in de buis drukken (de buis gaat er ongeveer 1 cm in).

  Het deel met het zwarte ringetje in een knelkoppeling 15mm drukken en de wartel met de hand op de koppeling draaien, daarna de wartel stevig vast draaien op de knelkoppeling.

  De wartel en knelring van de knelkoppeling wordt dus niet gebruikt aan de zijde waar het Unicor komt.

  Succes ermee.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu