Uitzetten kunststof kozijn en montage in betonnen latei?

Edwin_1978

  • #1
Goededag,

Ik heb een vraag over mijn kunststof kozijnen.
De kozijnen (veka topline) zijn ongeveer 2 jaar geleden geplaatst en op een warme dag hoor ik het kozijn in de woonkamer in de ochtend en in avond geregeld kraken?. Als ik buiten kijk zie ik in de avond dat deze aan de bovenzijde in het midden licht doorhangt (er is dan een kleine kier van een paar millimeter aanwezig tussen het kozijn en de latei, in de hoeken van de kozijnen sluit deze nog wel goed aan tegen de latei) en bij warm weer inde zon (tuin op het zuidwesten) zit het kozijn strak tegen de latei aan?.

Het lijkt wel of door het uitzetten/krimpen van het kozijn er een klein beetje speling op is gekomen?.

Toen ik het bedrijf belde waar ik deze heb gekocht (en hebben geplaatst) vertelde de man dat ze wel even langs zouden komen om het kozijn aan de bovenzijde in de (betonnen) Latei vast te schroeven?.

zelf lijkt me dit geen oplossing?. het lijkt me toch niet verstandig om in een betonnen latei gaten te boren voor wat extra pluggen te plaatsen in het kunststof kozijn? ook ben ik bang dat ik dan weer kans loop op lekkage wegens het doorboren van het kunststof kozijn? (tussen de spouw komt komt toch ook regenwater wat dan boven op het kozijn blijft staan?). daarnaast denk ik ook dat het niet echt een oplossing is omdat de werken van het kozijn niet zal verminderen (door temperatuurwisselingen blijft deze toch uitzetten/krimpen?).

Graag Uw hulp wat een gebruikelijke oplossing is voor een dergelijk probleem (ik zou zeggen dat deze dan toch opnieuw moet worden geplaatst) en kan ik een dergelijke voorgestelde oplossing van de leverancier weigeren?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Normaal gesproken heeft het kozijn rondom enige speling, ivm de nodige montage ruimte: Links en rechts 3 mm, boven 5 mm. Weet je hoe het kozijnen gemonteerd is? Op een stelkozijn, of direct op de spouwlat geschroefd?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu