Uitdaging toilet badkamer

Jacko12

 • #1
Recent een ander huis gekocht, en zitten nu met een uitdaging. Op dit moment ontbreekt namelijk een toilet op de slaapverdieping (1e verdieping).
Opzich zou een (hangend) toilet in de bestaande badkamer moeten passen, maar het vraagt denk ik nogal wat leiding werk. Aangezien ik zelf geen expert ben op dit gebied wil ik nagaan wat de mogelijkheden zijn. Op de tekening is hopelijk de situatie helder. Op dit moment zit er dus een (groot) bad en een douche in de badkamer. Het is een moderne badkamer, 4 jaar oud en ook nog naar onze smaak. Dus bij voorkeur komt er ook niet teveel breekwerk bij kijken.

badkamer situatie.png
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  De enigste optie zonder al te veel breekwerk zal zijn, dat de wc zo dicht mogelijk bij de standleiding komt.
  En er dan van uitgaande, dat de standleiding 110 mm is.
  Of je met met een vermaler systeem gaan werken, dan hoeft de afvoer maar minimaal 32 mm te zijn.
   

  Jacko12

  • #3
  helaas is de ruimte dicht bij de standleiding door de huidige indeling vrij beperkt. enige optie dan is het bad vervangen door een kleiner exemplaar. Dan is er wat meer ruimte voor een toilet. Maler vind ik niet echt een optie ivm de herrie. Zijn er mensen die ervaring hebben met een maler?
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
  Past het toilet niet tegen de linker wand, onder / naast de leidingschacht?
   

  Fmrama

  • #5
  De wc waar die nu gepland is lijkt me niet zo. 1 wordt nat tijdens het douchen. 2 onhygienisch naast de wastafel waar je ook nog je tanden poetst. Aan de linkermuur naast de standleiding lijkt me de enige mogelijkheid. Of het bad eruit.
   

  Jacko12

  • #6
  Eens, maar de wastafel zou dan nog wel een stukje opschuiven zodat er meer ruimte voor het toilet is.
  Aan de linkermuur is vrijwel onmogelijk doordat daar de douche zit. Zie ook foto van de situatie.
  Denk dat we het idee maar moeten varen, badkamer is voor de rest prima naar onze zin en vinden het zonde om alles weg te breken of het mooie bad te verwijderen. Dan maar 1 trapje omhoog om naar het toilet te gaan.

  Badkamer.png
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu