Uitbouw met extra groep vloerverwarming

Ted Hanky

  • #1
Hoi allemaal,

We hebben besloten om aan te bouwen met een ruimte van ca 24m2 erbij. In de hele woning ligt vloerverwarming als bijverwarming en radiatoren als hoofd. Met de radiatoren op verschillende standen werkt dit prima. Ketel is een Remeha Avanta CW3 uit 2021.

Nu willen we in de aanbouw volledig vloerverwarming dmv plaatsen van een nieuwe verdeler met extra groep. Ik vraag me af of dat goed gaat samenwerken en waar we op moeten letten . Risico is dat de vloer niet warm genoeg wordt omdat de radiatoren het al warm hebben gemaakt. Het betreft 1 ruimte. Is bij verwarmen met een AC of een eletectrisch kachel een optie?

Hoor graag jullie mening en advies.

Gr. Ted Hanky
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
er zal verschil in opwarming zijn, de radiatoren brengen de ruimte veel sneller op temperatuur dan de vvw, hierdoor zal de aanbouw in comfortgevoel waarschijnlijk achter blijven mijn advies zou zijn om hier ook een radiator bij te hangen icm de vvw
 

Ted Hanky

  • #3
Dank voor de reactie. Helaas is een extra radiator behoorlijk wat werk i.v.m. leidingwerk wat dan doorgeboord moet worden, de fundering die ligt er al een jaar en daar zit niets in.

Is het nog een idee om een infrarood paneel te gebruiken of schieten we daar echt niks mee op omdat dit alleen verwarmd als je binnen het bereik zit? Het punt is namelijk dat de aanbouw voorzien wordt van een schuifpui en ik bang ben dat dit echt een koudegat gaat worden omdat er geen convector voor zit.

Achteraf een convectorput maken wordt wat veel werk...
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
beter nu wat meer werk dan achteraf als alles klaar is van had ik maar.......
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #5
Het is een flinke ruimte. Je hebt het over een aanbouw (geen uitbouw). Blijft de thermische schil van de woning min of meer intact? Dan zou je ook een airco ten behoeve van verwarmen kunnen overwegen.
 

Ted Hanky

  • #6
Ja die blijft intact, het is een aanbouw tussen de huidige garage en de muur van de buren in. Feitelijk gaat alleen de gevel ruim 3m naar achteren. Ac is inderdaad een goede optie.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu