Tzerra plus, geen foutcode maar doet het toch niet

hairyharry

  • #1
Ik heb het niet op het forum kunnen vinden vandaar toch maar een nieuw topic gestart...

Het probleem is als volgt. Ik heb een bevriende installateur een via MP gekochte Remeha Tzerra Plus 24m laten installeren. Nu ben ik zelf ook niet helemaal zonder enige installatie kennis, maar dat gaat toch meer over elektra. Bij in bedrijfstelling hebben we m.i. alle voorbereidingen getroffen om e.e.a. goed te laten werken, maar het apparaat wil het niet gaan doen. Voor zover ik kan zien is er wel een Code A actief en zal er dus op korte termijn service handelingen verricht moeten worden. Desondanks zou de ketel toch gewoon zijn werk moeten doen?
Wat zie ik over het hoofd?

De context: Ik heb mijn woning uitgebouwd met een slaapkamer en badkamer. Op de verdieping is een aparte woonruimte gerealiseerd omdat wij daarvan geen gebruik meer maken. Daar woont nu mijn broer en zijn vrouw. In de uitbouw is vloerverwarming gemaakt en in de schuur ernaast is de Tzerra opgehangen om de aanbouw (vloerverwarming) en de benedenverdieping (radiatoren) te verwarmen.

Alvast bedankt voor jullie input!

Groet,
Roy
 

Onderhoudtje

  • #2
Als de service code A wordt aangegeven, dan heb je een paar maanden om onderhoud te laten uitvoeren voordat de ketel er helemaal mee op houdt. Misschien is dit aan de hand?
 

hairyharry

  • #3
Ik denk het niet. Ik heb in ieder geval de melding gereset, zodat ie het zou moeten doen. De service zal echter komende week worden uitgevoerd.
 

Onderhoudtje

  • #4
Als je de stekker erin doet, (+/- 6 minuten wachten tot hij is opgestart), wat doet hij daarna?
 

hairyharry

  • #5
Hij probeert af en toe op te starten, maar er gebeurt niet veel. De pomp lijkt te lopen. Wel valt me op dat na enige tijd het branderblok bovenin warm wordt. Het status ledje (groen) gaat ook uit. Dat blijft de eerste paar minuten wel continue groen branden.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #6
Plaats eens een foto van de gehele situatie kenne we ff meekijken
 

hairyharry

  • #7
dat wordt dan wel morgen :-)
 

Alltrades

  • #8
Hierbij even een update: hij doet het! De pomp bleek toch niet te lopen. Ik begrijp alleen niet waarom ik daar geen foutmelding van kreeg, maar goed het probleem is in ieder geval opgelost, middels een ferme tik op de pomp…..
Groet,
Roy

ps bedankt voor jullie moeite!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu