Tussenwand plaatsen tbv 2 slaapkamers

Mooiweerklusser

 • #1
Hi,

Ik wil van 1 slaapkamer weer 2 slaapkamers maken (zo was dat voorheen, voordat ik de woning in bezit had).

Ik ben op zoek naar iemand die even meedenkt en wat advies kan geven.
Ik heb 2 plaatjes gemaakt, zoals het nu is en wat ik wil creëren.Ik wil gebruik maken van stalen profielen (nooit eerder gedaan), houten platen daar tegenaan en daar gipsplaten tegenaan. De houten platen zag ik als tip ergens zodat je makkelijk spullen aan de muur kunt bevestigen en hierdoor ook extra geluiddempend is. De wanden wil ik verder isoleren met glaswol tbv geluid.


Vragen:

Ik wil de muren gaan behangen is hout met gips dan een goede keuze of is gips overbodig?

welke houten platen kan ik het beste gebruiken om tegen de stalen profielen te zetten? en welke dikte? Kan ik hier bijvoorbeeld spaanplaat gebruiken?

Kan ik eenvoudig stalen profielen in een schuine hoek zetten tov de rechte muren, of maak ik het mij hiermee extra moeilijk?

Ik wil graag kant en klaar kozijnen met deuren, zodat ik deze niet hoef af te hangen, dit mogen eenvoudige deuren zijn. Waar haal ik die setjes en waar moet ik op letten bij aanschaf?

Wat heeft de voorkeur een houten of metalen kozijn?

Welke stalen profielen moet ik halen en moet ik rekening houden met de kozijnen, anders dan de dikte? Ik ga uit van 7 cm dikte.

Hoor graag of iemand wil meedenken.
Groet Pieter
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Mooiweerklusser

  • #2
  Ik ben nog even gaan zoeken, omdat ik dacht dat de rechte muur een draagmuur was, maar heb de bouwtekeningen kunnen vinden en zie nu hoe de indeling vroeger was. Er zat een deur in de rechte muur en kan die natuurlijk dan gewoon weer open maken, lijkt mij. Minste werk, moet ik alleen electra zoeken en aanpassen, omdat er nu 1 lichtknop zit voor de gehele ruimte

   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu