Tussenmuur tussen woning isoleren, beste optie

Hobbythom

 • #1
Dag allen,

Ik ben mijn zolder aan het splitsen in twee kamers. Nu heb ik voor de volledigheid ook de oude gipsplatenwand van de muur gehaald om dat te kunnen isoleren. Het rachelwerk (wat keurig is) heb ik laten zitten.

De ruimte die ik heb tussen de muur en gipsplaten is 2,3 cm. Ik heb al voldoende platen in de kamers liggen voor een volledige bekleding met 1 laag gipsplaten. Eventuele nieuwe gipsplaten kunnen niet langer dan 2 meter nu de tussenwand geplaatst is (manouvreerruimte). Ik wil het afwerken met vulmiddel, niet stuccen.

Zoals ik het zie heb ik verschillende opties voor het isoleren en mijn vraag is, wat is nu de meest gunstige?

Optie 1: Isoleren met steenwol waarbij ik de steenwol van 4,5 cm splits (lagen afpel) zodat deze passen en dan gipsplaten er tegen aan.

Optie 2: vlokkenschuim platen kopen. Deze kan ik echter alleen vinden van 2 cm dik en liggen dan 'los' tussen muur en gipswand. Heeft dat dan zin?

Optie 3: latten op rachelwerk schroeven om dikte op 4,5 cm te brengen en dit isoleren met steenwol.

Optie 4: Zelfde als optie 1 maar dan een extra laag gipsplaten er tegenaan waarbij ik nu ook horizontale kieren tussen gipsplaten te vullen heb omdat de hoogte van het plafond 40 cm hoger is dan de maximale hoogte van de gisplaten die ik omhoog kan krijgen

Optie 5 ?: vul maar in
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Is het een buitenmuur of binnenmuur? Geluidsisolatie of thermische isolatie?
   

  Hobbythom

  • #3
  Het is de tussenmuur tussen mijn woning en die van de buren (tamelijk dun). Het gaat me primair om geluidsisolatie.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Dan alles verwijderen en een vrijstaande voorzetwand maken. Of met een systeem van vlokkenschuim de isolatie tegen de wand aan lijmen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu