Turnringen ophangen

De Koning van Noord

  • #1
Dag allemaal. Zoals in de titel genoemd ben ik op zoek naar een manier om turnringen op te hangen aan mijn plafond. Het plafond is er een uit de jaren 30: het gaat om een traditioneel plafond met stuc op riet. Ik ben niet erg zwaar (een kilo of 65) en niet van plan om allerhande zwaaibewegingen en sprongen te maken. Aan de ringen kunnen hangen is voldoende.

Nu is mijn vraag: is het realistisch om op zoek te gaan naar de balken waaraan het plafond (met daartussen wellicht rachels?) is bevestigd? Kunnen dergelijke balken mij dragen en maak ik een goede kans om ze te vinden? Elders las ik de suggestie om het plafond open te zagen (en later dicht te plamuren) om de balken te vinden. Om inzicht te geven in mijn klusvaardigheden: een dergelijke zaag- en herstelpartij vertrouw ik mezelf niet toe. Ik ben geen doorgewinterde klusser.

Ik lees her en der over apparaatjes die dergelijke balken kunnen opsporen, maar hoor wisselende geluiden over de betrouwbaarheid daarvan, en ik weet niet of ze voor een plafond als het mijne werken.

Ik was van plan om, als ik de balken kan vinden en ze mij (zouden) kunnen dragen, er schommelhaken of een ander ophangsysteem in te schroeven. Zijn er mensen die mij kunnen adviseren over de haalbaarheid daarvan? Advies wordt erg gewaardeerd! Bij voorbaat veel dank.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Gaat dit over een woning of een appartement?
In het geval van een woning op de betreffende vloer onder de vloerbedekking kijken, dan zie je de spijkers in de planken, en die zitten in de balk.
Dan is het terug te meten.
 
  • Like
Waarderingen: De Koning van Noord

De Koning van Noord

  • #3
Goede tip! Dank!

De oude houten vloer zit er boven inderdaad nog in, en daar zie je keurig op een rijtje de oude nagels in de vloer zitten. Ik heb een foto gemaakt, is dit het soort spijkers die je bedoelt?

houten vloer.jpeg


Rest daarnaast de vraag of dergelijke balken mij kunnen dragen. Ik ga geen gekkigheid uithalen en ook niet op mijn kop hangen, dus ik hoef geen 100% zekerheid (dat kan natuurlijk ook niet, via internet), maar denk je (of iemand anders) dat ik op dergelijke balken kan vertrouwen?

Nogmaals bedankt. Ik blijf het bijzonder (en vooral erg sympathiek) vinden dat mensen in hun vrije tijd vragen van onbekenden beantwoorden.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Die spijkers idd.
Durf je wel op de vloer te springen?
Dan kan je er ook aan hangen :wink:
Schommelhaak moet wel in het hart van de balk zitten.
 
  • Like
Waarderingen: De Koning van Noord

De Koning van Noord

  • #5
Een zeer verhelderende vraag :prima:. Antwoord daarop is uiteraard ja, dus ik ga er mee aan de slag. Zal het resultaat nog wel even delen. Thanks!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu