Tuinpoort ijzer/hout in roestig behandeld metaal?

M-J

  • #1
Kun je een metalen poort laten behandelen zodat het een oud roestig(roodbruinig) uiterlijk heeft ?
Ik zou een dubbele poort willen, metalen kader en palen en beslag , met inleg houten planken. Maar in robuust uiterlijk. zeker niet gegalvaniseerd of blank of RVS uitzicht.
Is dit mogelijk in welk metaal? wat is de behandeling? Is dat iets wat je zelf kunt uitvoeren of is dit iets waarvoor je een bedrijf zoekt.
gr M-J
 

Tiho

  • #2
Ijzeren hek goed kaalschuren en gewoon neerzetten, wordt ie vanzelf roestbruin.
 

M-J

  • #3
Ik zou het nog moeten laten maken vraag ik dan gewoon blank ijzer? en kan ik dan later een bescherming geven dat het wel donker oud uiterlijk heeft en niet verder doorroest? M-J
 

Swblom

  • #4
Er zijn een aantal oliesoorten die uitharden. Dan blijf je het donkere uiterlijk houden.
Hou er wel rekening mee dat dit niet zo duurzaam is als een moderne lak. Je zult het dus regelmatig (ieder jaar denk ik) bij moeten werken. Gelukkig houdt bijwerken meestal wel alleen in dat je op gesleten plekken even bij moet smeren.

Je kunt hiervoor gekookte lijnolie gebruiken met toevoeging van een beetje siccatief. (verfspecialist kan je hierover verder inlichten, ook is hierover een tijdje geleden een post geweest op klusidee)

Ook zijn er een aantal verfleveranciers die zich richten op maritieme toepassingen die hier kant en klaar producten voor hebben.
 

Tiho

  • #5
Kijk hier eens naar dit staal; is zogeheten weervast.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
9
2
4
5
6
8
6
1
1
1
15
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu