Tuinhuis + overkapping

Doe-het-lekker-zelf

  • #1
Deze zomer moet het gaan gebeuren, de bouw van ons eigen tuinschuurtje/tuinhuis. Ik zit alleen nog wat te twijfelen over de te gebruiken balkmaat voor het dak.

Het tuinhuis word ca 2,5meter x 3 meter, aan dit tuinhuis moet een overkapping komen van ca 1,5 meter x 3 meter (voor oa haardhout, kruiwagen etc). Het tuinhuis krijgt een lessenaarsdak onder ca 20 graden.

Het plaatje ter verduidelijking. Het betreft het zijaanzicht van zowel tuinhuis als overkapping. Het tuinhuis is het blauwe deel, en de overkapping het rode deel. Van deze kant bekeken is de breedte van het tuinhuis 2,5meter en de overkapping 1,5meter. Met een dakhoek van ca 20graden voor het tuinhuis komt de overspanning voor de dak van het tuinhuis op ca2,7meter, en van de overkapping op ca1,8meter

Ik zit zelf te denken aan bijvoorbeeld 50x175mm vuren balken voor het dak van het tuinhuis en 50x150 voor de overkapping. Hoh van de balken zal ca 61cm worden.

Graag advies over de balkdikte van de beide daken en of ik een beetje in de buurt zit qua maten. Wellicht dat de opgegeven maten te zwaar of juist veel te licht zijn voor de geplande daken.

 

Doe-het-lekker-zelf

  • #2
Niemand die meer kan vertellen over de te gebruiken balkmaat?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu