Warm dak op tuinhuis

mrlebowski

  • #1
Hoi! Wij willen ons tuinhuis gaan isoleren. De muren redden we ons wel mee, maar heb een vraag over het dak zelf. Dat willen we aan de buitenkant isoleren, dus dat wil zeggen dat we OSB-platen op de dwarsbalken willen leggen, daar overheen dampremmende folie, daarop 7cm aan PIR-platen, en daar overheen dakshingles.

Ik vraag me af, kijkend naar onderstaande afbeelding: moet er onder de balklaag nog een plafond, of niet? Of maakt dat niet uit voor de isolatie?

1684348011445.png
1684347938254.png


IMG_1911.jpg
 

Charel

  • #2
Dat plafond maakt niets uit aan de isolatiewaarde. Het lijkt me zelfs veel beter om die osb platen en de balken open en bloot te laten.
Ik vraag me wel af hoe je die isolatie op het dampscherm gaat aanbrengen zonder dat te doorboren (lijmen ?) en hoe je vervolgens die shingles (welk type) boven de isolatie gaat plaatsen.
 

Sander 1972

  • #3
Hoe is de onderkant van je schuur? Is het die investering wel waard.
 

MvanV

  • #4
Pir is over het algemeen aan twee zijden van een aluminiumlaagje voorzien. Folies zijn dan niet nodig, je hoeft alleen de naden af te plallen met alutape.
 

mrlebowski

  • #5
Bedankt voor jullie reacties! Ik heb uiteindelijk 6cm PIR platen op de OSB-platen gedaan, en daarop de dakshingels gedaan met nagels van 8cm. Het werkt perfect, het is de afgelopen dagen in de hitte binnen niet warmer geworden dan buiten (wat het eerder altijd deed), en met de airco is het binnen goed koel te houden.

Bedankt voor het meedenken!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu