Tuinhuis opnieuw verven

Compulo

  • #1
Hallo,

Een tijd geleden heb ik mijn tuinhuis gebruind met een produkt van Boss paints - Woodair. Nu begint het af te bladeren. Wat moet ik doen?

Alle bruinsel eraf of - zoals ik van iemand hoorde kan men op het bruin een primer zetten om dan te schilderen . Ik zou nu mijn tuinhuis in het donker grijs willen schilderen .

Groeten
:o
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik ben geen verfdeskundige, maar ik kan je wel zeggen: op afbladderende verf houdt geen enkele andere laag, ook geen primer.

Alle losse verf zal in elk geval eraf moeten. Primeren van de rest zou ik zelf niet doen, want ik kies liever voor zeker. Ik zou de oude laag er geheel af halen... Als je er een hoop werk aan besteed hebt om alles mooi te primeren en te schilderen en het bladdert alsnog af, is dat echt heel zonde van al het werk.

Wacht voor een advies over de soort verf en het eventueel primeren van vastzittende delen op suggesties van een verf-forumlid.
 

Dingena

  • #3
In eerste instantie is het belangrijk om alle losse delen te verwijderen en zo goed mogelijk terug te schuren. Het soort verf is dus niet geschikt geweest voor het huisje/situatie.

Is de binnenkant behandeld? Dit is belangrijk voor verder advies.
 

Compulo

  • #4
Binnenkant is niet behandeld geweest, buitenkant werd in het bruin gezet , niet geschilderd.
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #5
Dan is het aangeraden een open verfsysteem te gebruiken.
Probeer eens Drywood Nova, superdekkende hybride éénpotsysteem met ademende eigenschappen. Twee lagen uit dezelfde pot en klaar!
Ik heb daar uitermate goede ervaringen mee voor wat betreft dergelijk schilderwerk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu