Trommel wasmachine maakt zoemend geluid

CdePaus

  • #1
Hallo allen,

De trommel van mijn BEKO WMB 71632 A wasmachine (circa 1 jaar oud) maakt een zoemend/schurend geluid tijdens het wassen. De ene looprichting geeft iets meer geluid dan de andere. Het is begonnen nadat er een groot (en dus zwaar) dekbed op 1600 toeren in gecentrifugeerd is. Tegen het einde van het centrifugeren begon de machine te stinken; de geur was vergelijkbaar met de geur die van nieuwe elektrische apparatuur komt bij het eerste gebruik. De machine is toen direct uitgeschakeld, maar nu zijn we het wassen op de hand wel zat en willen we weten of de machine nog gebruikt kan worden.

Behalve het licht schurende/zoemende geluid, wat klinkt alsof er iets soepels tegen de buitenkant van de trommel ligt, lijkt de machine naar behoren te werken. We hebben hem zonder wasgoed aangezet op een lage temperatuur om te controleren of de machine nog werkte, maar slechts enkele minuten getest. De trommel geeft wel vrij veel speling dus de lagers zullen wel een keer vervangen moeten worden. Het is geen tikkend geluid en het is ook niet iets zwaars; het klinkt meer als een dynamo tegen een fietswiel of het geluid van een (plastic) tas die tijdens het fietsen tegen de band aan hangt.

Wat kan dit zijn? Het was geen dure machine en ik vermoed dat de garantie net is verlopen, dus een monteur bellen als er niets ernstigs aan de hand is, lijkt me zonde van het geld. Advies is welkom.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
U hebt twee jaar garantie op de machine, als het een fabrieksfout is moet de winkel het oplossen, zie ook hier.
Als het eigen schuld is door te veel in de machine te stoppen hoort u het wel.
Ik heb het vermoeden dat de motor overbelast is geweest.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu