Wasmachine trommel start met draaien, maar zet niet door

KoenZ

  • #1
Mijn Siemens festifal heeft sinds vandaag een probleem met draaien. Zowel bij een normaal wasprogramma als bij centrifuren krijgt de trommel een aanzet om te gaan draaien, maar na twee rondjes is het al afgelopen. Dit gaat zo het hele programma door.
Is dit een verschijnsel dat door versleten koolborstels kan worden veroorzaakt? Of is dit een programma / electronisch probleem?
Het gaat om een Siemens festifal xl1462, en gaat alweer heel wat jaartjes mee. Maar omdat hij verder nog geen mankementen vertoond zou ik er nog wel een setje koolborstels aan wilen besteden. Maar heeft het zin?
 

Evenwatanders

  • #2
Zolang je de toestand van de koolborstels niet hebt bekeken, heeft het eigenlijk geen enkele zin om erover te filosoferen of het zin zou hebben de koolborstels te vervangen. :mrgreen:

Zou echter best wel kunnen dat het nodig is, machine kan zomaar iets van 18 jaar oud zijn. Als de koolborstels inderdaad versleten zijn en er nog geen ernstige schade aan de motorcollector heeft plaatsgevonden, dan zou het zeker zin hebben om de koolborstels te vervangen. Vanzelfsprekend valt er niet te voorspellen of de machine dan weer normaal gaat draaien.

Bekijk ze wel allebei, want ongelijke slijtage komt vaak voor.

Als ik het juiste E-nummer WXL1462/01 (of /02, /05, /07) op het oog heb, dan zou je de motor alleen kunnen bereiken via een vrij klein luik aan de achterkant. Via de onderkant gaat niet zonder meer, want voor zover ik kan zien heeft deze machine een dichte onderkant t.b.v. het aquastopsysteem. Zou je wel kunnen verwijderen, maar zal best wel een heel gedoe zijn.
 

KoenZ

  • #3
Dank je wel voor het antwoord. Ik begrijp dat ik maar gewoon moet gaan proberen. Als het niet lukt dan wordt het een nieuwe..
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu