Hoeveel water in trommel wasmachine

Hebeentuin

  • #1
Vandaag kwam onze was koud uit de wasmachine. twee keer tot nu toe. Maar nu las ik dat een wasmachine ook met koud water spoelt. Dus op zich niet gek. maar ik merkte het wel direct op toen ik het uit de wasmachine pakte, dus lijkt wel af te wijken van wat ik normaal ervaar.

Ik heb nu een 90 graden was draaien en het lijkt alsof er wel iets van warmte is.

Nu heb ik nooit uitgebreid naar de wasbeurten gekeken maar het lijkt alsof er weinig water in zit. Moet de was niet door een plas water draaien? Dat je zeg maar op 1/4e van het glas water ziet staan waar het wasgoed doorheen draait.

Nu is het wasgoed kleddernat en draait het rond, maar er staat geen laag water in de trommel.

Ik kwam dit tegen als mogelijke oorzaak van te weinig warmte. Vandaar mijn vraag.
 
Laatst bewerkt:

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Een moderne wasmachine gebruikt niet zoveel water meer.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Moderne wasmachines werken met een zo klein mogelijke hoeveelheid water. Dat om energie en water te sparen.
Door een plas water draaien is volgens mij iets van 'wat ooit was'...

En ja, na het spoelen is de was koud, gespoeld wordt altijd met koud water..

Waar je vooral aan kunt checken of het water voldoende warm wordt, is het water dat afgevoerd wordt vóór de eerste spoelbeurt opvangen in een emmer o.i.d. en temperatuur ervan meten. Let wel op met water van 90 graden dat je je handen niet brandt daarbij, dus probeer een wat degelijker opvangvat te creëren dan een simpele emmer.

Alternatief is met een infrarood thermometer de temperatuur van het deurvenster meten tijdens wassen, maar daarvan zal de temperatuur altijd lager zijn dan van het water zelf.

En je kunt ook een energiemeter tussen stopcontact en machine plaatsen en daarmee controleren of het verwarmingselement wel werkt gedurende de tijd dat dat (geschat) hoort plaats te vinden.Vermogen van zo'n element ligt rond de 2000 - 2500 Watt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu