Trommel van Bosch WFK2400nl/12 draait niet

A

Anonymous

Gast
  • #1
Goede dag,

Het probleem is dus dat de wastrommel niet draait. In alle programma's probeert hij de trommel te laten draaien maar lukt dat niet en slaat hij af. Vervolgens probeert hij het weer (en blijft zo doorgaan). Er wordt verder geen foutcode doorgegeven.

Machine openen gemaakt, verder geen brand geur. Koolborstels gechecked en bijgeschuurd (maar waren gewoon goed). Gechecked of de motor stroom krijgt...ook gewoon ok.

Hulp wordt zeer gewaardeerd!.
Groet,
M.A.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
MA, als de motor spanning krijgt en niet draait, en de koolborstels zijn goedje dan zou je haast zeggen dat de motor defect is. Ik weet niet of je die spanning daadwerkelijk gemeten hebt, of dat je op een andere manier de conclusie hebt getrokken dat de motor stroom krijgt. De motor bestaat bij mijn Bosch (WFK 2691) uit een ankerspanning (via de koolborstels) en een veldspanning. Die twee staan in serie, dus je zou mogen verwachten dat als het anker spanning krijgt het veld dat ook krijgt...

Je zou Witgoedmonteur kunnen vragen je een schema te sturen, als je DAAR MEE OM KUNT GAAN!
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
een vriend heeft de stroom toevoer van de motor los gekoppeld en gekeken of er stroom op stond. Het lampje ging branden. Koolborstels waren goed en hij heeft ze voor de zekerheid vlakgeschuurd. Zijn conclusie was dat de motor kapot was.

(helaas ben ik niet heel technisch aangelegd.)
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Ma, een vakman kan die motor (Ohms) doormeten en daarmee bepalen of het echt de motor is. Als je op basis van de meting van je vriend (alleen met een lampje) vastgesteld hebt dat er stroom op staat, loop je het risico verkeerd gemeten te hebben (met de motor eraf nl). En dan koop je een nieuwe motor terwijl er wellicht gewoon een relais defect is...
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Bedankt voor je reactie KlusKees. Ga het na laten kijken...

Nogmaals bedankt. gr. M.A.
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Motor door een deskundige laten testen!!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu