Trillende gipsmuur

0Rutger

  • #1
Beste mede-klussers en experts,

Tijdens onze "Corona-verbouwing" zijn wij op het volgende gestuit. Ik ben benieuwd of iemand weet waardoor het volgende ontstaat en / of advies over hoe ik er achter kan komen waardoor het ontstaat (en eventueel of het überhaupt problematisch is of niet).

Probleem:
De muur tussen de werk- en woonkamer trilt enorm (de eerste keer leunde ik tegen de muur en dacht ik dat mijn vriendin heel heel kwaad een deur dicht sloeg, maar hoorde geen deur dicht knallen). Dit gebeurd wanneer de balkondeuren (1 aan de voorkant van het appartement, 1 aan de achterkant) dicht gedaan worden. Het gebeurd in (veel) mindere wanneer de voordeur dicht gedaan wordt.

Situatie schets:
1 van de balkondeuren deuren ligt in het verlengde van de muur, de andere totaal niet. De muur bestaat uit 2 metalen U-profielen (planfond en vloer), met daarin verticale U-profielen. Daarop zijn op 1 zijde gipsplaten in verticale richting geplaatst en op de andere zijde zijn daar 2 lagen gipsplaten (1x verticaal, 1x horizontaal) geplaatst. In deze wand met dubbele gipsplaten is volgens mij flink geboord en / of gefreesd, wat dicht gemaakt lijkt te zijn met stuc (of iets dergelijks). Tussen beide kanten van de muur is isolatie (glaswol denk ik - geen expert hier). Onlangs hebben wij een nieuwe vloer geplaatst en daarbij hebben wij ook de hoge plinten verwijderd (wij hebben vloerverwarming aangelegd, waardoor op een paar plekken de plint verwijderd moest worden, dus hebben we besloten die overal te vervangen). De gipsplaten lopen aan beide zijden niet tot op de vloer, waardoor er lucht onder en tussen de muur kan komen.

Op een aantal plaatsen heb ik gaten in de muur gemaakt om het te analyseren (omdat ik daar toch een wandcontactdoos wil plaatsen).

Al vast bedankt voor het meedenken, advies en reacties
Groet,
Rutger
 

Sander 1972

  • #2
De ruimte tussen de vloer een metalstuc onder kauwe en kijken of je die nog op een of andere manier kan verankeren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu