Trekveer komt steeds "verkeerd" uit

Nhgroes

  • #1
Beste,

Allereerst, ik ben niet heel technisch/handig maar ik heb het volgende probleem:

In mijn nieuwe woning wil ik een extra COAX kabel aanleggen van de woonkamer naar de meterkast. De trekveer heb ik er met de contactdraad door kunnen trekken maar bij het doorduwen van de kabel kwam deze los en zit ik dus nu met een loze leiding zonder trekveer, kabel of contactdraad (dat dit heel dom is weet ik).

Sindsdien probeer ik dus de trekveer vanaf de woonkamer naar de meterkast te duwen maar kom steeds "verkeerd" uit. Op den duur loopt de trekveer vast maar deze zit dan niet in de meterkast. Andersom, vanuit de loze leiding van de meterkast kom ik ook nooit in de woonkamer uit.

Ik heb al verschillende zaken geprobeerd:
- lengtes afmeten waar die vast loopt en blijven proberen
- kabel draaiend inbrengen
- met de stofzuiger een draad door de leiding zuigen (maar krijg te weinig vacuum, al heb ik momenteel alleen sisal touw)

Momenteel ben ik even zonder ideeën wat ik verder nog kan doen.

? Kan het zijn dat een loze leiding "afslagen" heeft waardoor ik steeds de verkeerde bocht maak?

Hopelijk heeft iemand hier een goed idee wat ik nog kan proberen?

Alvast hartelijk dank
 

Freakie

  • #2
Geen sisal touw gebruiken maar cadeau lint ofzo.

Wat bedoel je eigenlijk met verkeerd uitkomen? Loopt hij vast?
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
Naaigaren, met een klein stukje wol o.i.d. eraan geknopt wat er eerst ingaat.

Er kan een lasdoos zitten, maar het kan ook de er een stuk leiding los is of weg is, of dat ie verstopt zit of geknikt is.
Kan je van beide kanten meten en dan kijken waar ongeveer het probleem zit? (dat heb je dus al gedaan, enig idee waar het probleem zit?)
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Feit dat er een trekdraad in zat duidt er meestal (maar niet altijd) op dat dit wel gewoon een ononderbroken leiding is.

Kan natuurlijk altijd beschadigd zijn of een lasdoos tussen zijn gezet, dat weten we niet.

Op zich niet zo erg dat er geen trekdraad meet in zit. Je zou de veer er ook doorgeduwd moeten krijgen.

Probeer het anders met de stofzuiger op de ene kant en heel dun touw aan de andere kant. Evt. het lint van een cassettebandje als je dat nog hebt. Je kunt ook vooraan een plastic boterhamzakje knopen, die komt nog makkelijker mee dankzij de stofzuiger.

Belangrijk is om een goede trekveer te hebben, met zo'n stugge draad in de kern. En op moeilijke plekken veel op en neer blijven stoten.

Een trekveerpomp wil ook wel helpen maar die koop je niet even voor 1 kabel te trekken.

Let er wel op dat als het een moeizaam traject is , het ook uitdagend wordt om de coax erdoor te trekken. Dit moet je dan veel kans wel met een trekkous doen.

Kom je echt niet verder, kun je altijd een electricien laten komen. Mensen die dit werk vaker doen, zijn er toch een stuk handiger in dan jijzelf en hebben ook alle materialen. Hoeft zo duur niet te zijn om een kabel te laten trekken.
 

ABCDE

  • #5
Als je de stofzuiger er op zet... zuigt het wel aan de andere kant dan? Want bodemdoorvoer in de meterkast wil nog wel eens gewoon losse kabel in de kruipruimte zijn. Dan kun je bijna nooit aan 1 stuk doorrijgen.

Touwtje altijd voorzien van knoop zodat het meer een zuiger wordt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu