Trekveer door douchegoot. “Filter“ verwijderen of laten zitten?

Tnecniv

 • #1
Beste klussers,

Onze douche loopt de laatste tijd wat langzaam door. Ik vermoed dat de afvoer wat dicht aan het slibben is door zeepresten. Heb met wat soda geprobeerd het te verhelpen, maar dat lijkt niet te werken. Het lijkt me een goed idee om er een keer met een trekveer door de afvoer te gaan.

Stomme vraag, maar herkent iemand dit type douchegoot? Als ik het zo laat zitten kom ik met de trekveer niet in de afvoer. Het loopt rondom weg onderin in de binnenste cirkel, door een spleet van <4mm. Hoop dat de foto 3 het een beetje duidelijk weergeeft.

Ik vermoed dat de hele ovale ring (foto 2) omhoog te wippen is, en dat het een soort filter is, zodat er geen grote stukken (>4mm) in de afvoer verdwijnen. Dan zou er meer ruimte moeten zijn. Maar weet het niet zeker. Ik heb het met een klein beetje kracht er uit proberen te trekken, dat lukt niet. Maar kan natuurlijk ook gewoon goed aangekoekt zijn en dat ik gewoon wat beter moet wrikken. Maar ik wil natuurlijk niet de drain onherstelbaar uit elkaar trekken (misschien zit het wel gelijmd, of is het één onderdeel).

Hoor het graag!

ps. Ja, ik moet de douche ook poetsen :-).

Foto 1 - overzicht.jpg Foto 2 - Is dit een filter.jpg Foto 3 - Hier stroomt het water weg.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #2
  Hier heb je geen trekveer voor nodig. Dit is een aco douchegoot (staat ook rechts op de RVS afdekker).

  Het ovale deel is (onderdeel van) de stankafsluiter.

  Je kunt het ovale binnenputje er uit trekken, de buitenste rand is een flexibele flap welke zorgt voor de afdichting. Hieronder zit een bakje welke je eraf kun klikken. Zorg dat je een rol keukenpapier bij de hand hebt, want dit zit vol met haren en zeepresten. Daarna met water en zeep schoonmaken, in elkaar klikken (nokjes aan de zijkant) en weer goed naar beneden drukken in de goot.
   
  Laatst bewerkt:
  • Like
  Waarderingen: Tnecniv

  Tnecniv

  • #3
  Voila! Was dus toch een beetje een stomme vraag ;-). Binneputje kwam met iets meer kracht inderdaad gewoon los. Dat had ik nog nooit gedaan (4 jaar), zat inderdaad genoeg prut in.

  Nu loopt het weer lekker door!

  Dank voor de snelle reactie en blij dat ook dit soort vragen op dit forum kunnen.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
  Daar is het forum voor. :super:
  En als je even wat vaseline op het rubber van het bakje smeert, kun je het de volgende keer gemakkelijker er uit halen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu