Trapprobleem

Xleaniex

 • #1
Hallo,

Onze aannemer heeft een trap in ons huis gezet die helaas niet helemaal past in de hoogte. De bovenste tree is 8 cm hoger dan de rest, heel onhandig, zeker gezien we kleine kinderen hebben. Ik heb een foto in de bijlage gevoegd. Het is een trap met plateautje in het midden. Weet iemand hiervoor een relatief makkelijke, esthetisch goede, betaalbare optie? We hebben overwogen om op het bovenste deel van de trap elke tree iets hoger te maken en dan overzettreden, maar dan is de binnenste overzettrede super hoog dus zie er ook niet uit. Wie zou ik evt professioneel kunnen benaderen voor een oplossing hiervoor?
Onze aannemer kan/gaat het niet oplossen, dus dat is geen optie.

Leanne

IMG_20210114_152535.jpg IMG_20210114_152539.jpg IMG_20210114_152552.jpg IMG_20210115_143848.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #2
Dit hoef je niet te accepteren.

Jammer voor de aannemer, echter hij zal een nieuwe trap moeten leveren en installeren. Ga vooral niet zelf klussen. Stuur de aannemer een brief waarin je hem in gebreke stelt en geef hem een (korte) periode om het op te lossen.

Eventueel: Schakel Vereniging Eigen Huis in.
 
 • Like
Waarderingen: BertPleizier

Franc1234

 • #3
Een aannemer zou in dit geval een trappenfabriek laten meten en plaatsen, en het probleem verleggen. Zou dit zelf ook niet accepteren als aannemer. Heb wel twijfel bij de uitvoering als ik ook de stuiknaden in de trapboom zie, en de opgelengde spil... Trek wel twijfels bij de professionaliteit hiervan.

Dit lijkt me meer op een klussenbedrijf?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
 • #4
Niet accepteren en de aannemer in gebreke stellen. Hij moet het oplossen. Anders juridische bijstand zoeken.
 

Xleaniex

 • #5
Begrijp jullie reacties en ben het er helemaal mee eens, maar nogmaals, het is echt geen optie om de aannemer aansprakelijk te stellen. Is een te lang verhaal om hier uit te leggen. Ik ben dus op zoek naar oplossingen buiten de aannemer om, zelfs al is de enige optie een nieuwe trap;).

Leanne
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
 • #6
Nieuw bovenkwart, dus vanaf het bordes.
De optrede zal in het onderste kwart wel minder zijn dan in het bovenste kwart maar omdat er een bordes tussen zit, heb je daar minder last van.
 
 • Like
Waarderingen: Jackd

Jackd

Vaste Beantwoorder
 • #7
Je kinderen uitleggen dat dit een trap is, zoals ze die vroeger in kastelen maakten.
Daar zat af en toe een scheve of extra hoge trede in, zodat vijanden die dat niet wisten struikelden. Naar het Muiderslot om te laten zien dat het daar ook zo is.
Helaas geldt dat struikelen ook voor grootouders en vriendjes, dus toch maar veranderen, anders blijf je tanden opvegen onder aan de trap.
 
 • Like
Waarderingen: BertPleizier

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #8
:?::?:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu