Trap herschilderen - De kleur is niet mooi egaal

Lancelotje

  • #1
IK ben aan het klussen aan mijn trap. Er stond eerst een kleurloze vernis op, maar die heb ik er volledig afgeschuurd op aanraden van de man van de winkel.
ik zou graag een donkere vernis er op zetten.

Nu heb ik er een eerste laag opgezet, maar er staan precies plekken op.De kleur is niet mooi egaal. De meeste raden aan om eerst nog eens lichtjes af te schuren en dan een tweede laag op te zetten.
Als ik er met mijn hand over ga voelt dit ruw aan precies of er korreltjes op zitten.

Nu vraag ik mij af als ik er die tweede laag over zet dat ik dan een mooie donker verniste trap krijg zonder dat je maar iets verkeerd zie? IK heb een donkere veris van het merk sandolin gebruikt dat kun je eveneens gebruiken voor buiten dat is toch niet slecht dacht ik of wel?
 

Kees61

  • #2
Het is van hieruit erg moeilijk te zien wat voor strepen het zijn. misschien kan je een photo plaatsen of heb je de oude vernislaag niet goed geschuurd want dan zet je de nieuwe vernis gedeeltelijk op de oude vernis en gedeeltelijk op het geschuurde hout en dat wordt niet mooi zo en waarom probeer je niet gewoon een tweede vernislaag op een tree dan zie je snel genoeg het resultaat. ik vind 1 vernislaag toch al erg weinig zeker als je het hout kaal geschuurd hebt.
 

Pepjo

  • #3
Die ruwe plekken, daar zijn de houtvezels waarschijnlijk omhoog gekomen door het verven. Hierdoor verandert de lichtinval en lijkt de kleur ook anders.Maar zo op een afstand zonder foto is het wel en beetje gissen.

Ik zou inderdaad zacht opschuren en nog een keer aflakken.
Misschien moet je nog een derde keer ook...
 

Exterkate

  • #4
Maak een proef met hetzelfde hout van waar die trap is gemaakt.
Als je met kleurbeits de trap op kleur wilt maken dan schilder je een bijvoorbeeld een tree in met de kwast en daarnaa pak je een oud hemd
omdat die niet pluist en toch goed opneemd.
Als je dun schildert en direct daarna uitvrijven egaal maken met het hemd
dan krijg je het resultaat wat wat wil hebben

en met de proef plank doe je het na het drogen de helft 2x
dan zie je het verschil
Daarna voor de body met een kleurlose verder lakken
Ga niet overhaast te werk
met goed licht en het letterlijk van verschillende kanten bekijken
Ik wacht een reactie af?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu