Trap bekleden met laminaat - ervaring

Jvdijk

  • #1
Hoi!

Wij willen graag onze trap bekleden met laminaat maar zijn er nog niet helemaal uit hoe we dit gaan aanpakken. Op internet zien we handige trapprofielen maar deze zijn alleen geschikt voor vinyl.
Iemand ervaring hiermee? Hoe hebben jullie het aangepakt? We kunnen evt gewone hoekprofielen gebruiken maar zijn bang dat de onderkant vd voorzijde niet mooi afgewerkt is in dat geval.

Hoor graag van jullie.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Levensgevaarlijk. Als je met natte schoenen / natte voeten naar boven gaat, of er ligt een beetje water op de trap, kun je de ambulance erbij halen.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik heb goede ervaring met laminaat op de trap. Laminaat op de trap is natuurlijk niet gladder dan hetzelfde laminaat op de vloer.

Laminaat op de trap goed vastlijmen / kitten en de kopse kant van de trede kunt u ook beplakken met een strookje laminaat. De hoek afdekken met een trapprofieltje en het is netjes.

De stootborden van de trap kunt u voor het laminaat plaatsen netjes lakken.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #4
Thuis ook precies gedaan zoals Bert omschrijft.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
Haha, nog met hetzelfde laminaat ook! Ik heb alleen een aluminium hoekprofieltje 😉.

Ik had eerst een bekend bedrijf voor traprenovatie laten komen. Die kwamen uit op € 5.150,-. Dat was alleen voor de bekleding, er zat verder niks bij van verlichting of iets. Dan verzin ik zelf wel iets moois voor een fractie van de prijs.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #6
Trapbekleding kopen of laten maken is idioot duur.
Een nieuwe trap ook, en dan hebben we het nog niet eens over een Z-trap...
Ik zou in dit geval ook zelf aan de gang gaan met laminaat of hout.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #7
Bij mij ging het om 2 korte trappen van elk 7 treden. De bovenste is aan de zijkant open, dus de trede moest aan de zijkant ook netjes afgewerkt zijn. Dat maakte het idioot duur.

Ik heb dat zelf opgelost door de strip laminaat doe aan de voorkant van de trede zit gewoon ook aan de zijkant te plakken.

Vervolgens uit het hoekprofiel een V gezaagd en het aluminium met 2 klosjes hout in 45* gezaagd gebogen tot een mooie hoek van 90*. Al zeg ik het zelf: het resultaat is niet verkeerd en ik ben er nog elke dag blij mee.

Laat de stroken laminaat voor de kopse kant van de trap wel zagen met een vlijmscherpe zaagmachine. Dan blijft de toplaag er mooi op zonder rafels en kartels.

Als je wil kan ik je nog wat tips geven voor de montage en uitlijning van het laminaat op de treden.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #8
Toevallig😂. Het zou ons ook tussen de 3 of 4 duizend kosten om te renoveren. Kwam iemand tegen op bouwbeurs, dacht kan altijd even horen wat zo iets kost. Bij het horen van de prijs had ik al snel een keuze gemaakt Heeft nu niet eens 300 gekost.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu