Toiletrenovatie, nu tegel kapot, na 2 dagen

Cubebikes

  • #1
Afgelopen week is ons toilet compleet gerenoveerd: oude sanitair en tegels eruit, nieuwe betegeling, nieuw inbouwreservoir, nieuw sanitair etc.
Afgelopen donderdag was de tegelzetter voor tlaatst...de toilet mocht een dag niet gebruikt worden (en meneer had daarom het slot op de toiletdeur gedraaid zodat de kinderen niet over de vloer konden stappen per ongeluk).
Vrijdag kwam zijn collega al het sanitair afhangen, de cv plaatsen, de accessoires plaatsen etc. Wederom mochten we 24-uur het toilet niet gebruiken i.v.m. uitharden van de kit.

Zaterdagochtend openden we t toilet...zag er allemaal piekfijn uit.
Vrouwlief wilde zaterdagavond alles even poetsen en ontdekte toen in één tegel (60 x 20) een scheur van zo'n 8 cm. lengte, middenop de tegel.
Uiteraard meteen de zaak gebeld maar die waren al dicht (het was zaterdag 18 uur). Nu kunnen we pas dinsdag bellen, omdat de zaak op maandag gesloten is.

We spraken echter bij toeval vanmiddag een tegelzetter die hier in de straat woont en die voorspelt dat de betreffende sanitairzaak daar NIETS aan gaat doen, omdat tegelschade (volgens hem) redelijk "normaal" is. "(Haar)scheuren vormen nou eenmaal een risico als je tegels wilt". Dat lijkt mij klinkklare onzin! De scheur is zo'n 8 cm. lang en gaat in het midden over een tegel...en zat er vermoedelijk al toen de tegelzetter hem tegen de wand lijmde. Er is immers niemand in het toilet geweest nadat de gasten van de sanitairzaak er alles hebben afgehangen en gemonteerd. Bovendien zit de scheur op zo'n 1.70 meter boven de grond, op een plek waar niets is opgehangen of geboord en waar mijn kids ook niet bij kunnen)

Ik heb een toiletrenovatie afgesproken, tegels uitgezocht, sanitair uitgezocht en een deel al aanbetaald. Ik mag toch een toilet verwachten die HELEMAAL af is? En niet een toilet die in één van de grote wandtegels een scheur heeft?

Ik weet niet of een enkele tegel te vervangen is, of dat dan alles opnieuw gedaan moet worden. Het betreft een tegel van 60 x 20
We gaan dinsdag uiteraard meteen bellen. Iemand enig idee of een enkel tegel op zich te vervangen is, zonder de rest van het wand te moeten afbikken? (niet dat dat mijn probleem is....de sanitairzaak mag hier een AF toilet afleveren..en niet een met een scheur, lijkt me)
 

Aks

  • #2
Ja hoor een tegel is prima te vervangen aan gezien het nieuw werk is zal je er niet veel van zien

succes
 

Cubebikes

  • #3
...en ik neem aan dat de zaak dat kosteloos gaat doen....ze hebben het toilet immers pas afgelopen vrijdagmiddag afgebouwd
 

Tiho

  • #4
Dat is gewoon te vervangen. Verder mogen er hier geen uitspraken over andermans werk gedaan worden.

Bel ze eerst maar eens komt vast goed :wink:
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Dit is geen klusvraag, en daarom sluiten we dit topic nu ook.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu