Toilet vlotter stijgt niet

Heiloklus

 • #1
Bij mijn toilet van 2 jaar oud, bleef het water doorlopen. Alles open gemaakt(zwevend toilet, niet HEEL makkelijk dus helaas:)) bleek dat de vlotter niet altijd netjes steeg.

Het is niet van piepschuim, maar van plastic, op een eveneens plastic schroef.

Ik heb nu alles gedemonteerd, ook de rubberen ringen, alles even afgespoeld, en nu lijkt alles weer te werken.

Bij mijn 'oude' toilet heb ik zoiets nog nooit hoeven doen in 10 jaar. Enig of mijn oplossing een definitieve oplossing is? Of is het meer 'toeval' en kan ik weer een doorspoelend toilet verwachten over enkele weken?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Droid

  • #2
  Vaak zit er een vuiltje tussen de rubbers waardoor er water kan blijven doorstromen. Vlotter doet dus wel zijn werk, maar kan niet helemaal afdichten omdat er wat tussen zit.
   

  Heiloklus

  • #3
  Momenteel werkt het weer goed. Deze theorie had ik nog niet bedacht. Dat kan ook idd. Alhoewel als ik manueel de vlotter omhoog duwde het water wel 'stopte'.

  Maar zijn moderne toiletten hier gevoeliger voor? Of het gewoon een kwestie van pech?
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Bepaalde types vlotters hadden er last van, je moet zo denken allemaal kunststof en als kalk op kunststof afzet dan schuift dat moeilijk.

  wat je er aan kan doen even de vlotter er uithalen en schoonmaken, als er klachten zijn.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu