Toilet verhogen op cellenbetonblokken

Mkr1980

  • #1
Hallo,

Ik heb het volgende probleem. De afvoer van mijn toilet (die ik nog moet plaatsen) komt uit een zijmuur. Je moet het zo zien, toilet staat recht tegen de muur en dan komt de afvoer via de rechter zijkant uit een zijmuurtje.

Nou is dat niet zo een heel groot probleem, maar de afvoer uit de muur zit 8cm hoger dan de afvoer die uit de toilet komt.
Ik wil dus mijn toilet op een ophoging plaatsen van 7 cm. (komt nog een tegel van 1 cm onder).

Kan ik voor deze ophoging cellenbetonblokken gebruiken of gipsblokken? Wat is het maximale draagkracht van dit soort blokken? Of heeft iemand anders misschien nog een ideetje?

Alvast bedankt voor de reacties,

Marcel
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Dus het is een staande pot wat er komt

je hebt ook staande potten met een riool aan sluiting 23 cm hart afvoer tot vloer
dan heb je geen blokken nodig

dan moet ze langs een sanitair specialist toe
 

Mkr1980

  • #3
Het is inderdaad een staande pot, vergeten erbij te vermelden. Alleen het is een dure toilet geweest die ik niet meer kan ruilen. Dus probeer ik een zo goed passende oplossing te vinden.
En ik denk dat Ytong blokken wel kan om de vloer op te hogen, maar ik kan nergens het draaggewicht vinden van de blokken van 7cm.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Dan de riolering laten zakken is ook weer het netste

vroeger maakte wij klossen onder de pot en dat werd van grenen gemaakt

neem je de vorm onderzijde pot je verfd hem heel goed en je plaatst de pot er op

maar kan je de gehele vloer ook niet hoge zetten
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Die blokken kunnen het gewicht wel dragen alleen de bevestiging van de pot zal een probleem worden met gipsblokken, ze zijn te zacht hiervoor.
Een gewone baksteen van 5 cm zal beter gaan.
De vloer ruw maken en insmeren met een papje van cement, 1 tot 2 cm vrij natte cementmortel op de bestaande vloer uitsmeren, daar de bakstenen plat inleggen met een voeg van 1 a 2 cm, de bakstenen moeten licht vochtig zijn.
De zaak een dag laten aandrogen en cementmortel in de voegen smeren en over de bakstenen, laten drogen en hierover tegelen.
 

Mkr1980

  • #6
Nou ik hoef gelukkig niet de hele vloer op te hogen, ik hoog alleen een deel bij het toilet op. Dat valt gelukkig nog mooi weg- en af te werken.

De bedoeling is in principe om de verhoging als een soort opstapje te gebruiken en dat wordt dan betegeld net zoals de rest van de vloer.
 

Mkr1980

  • #7
KLinkt als een goede oplossing, de cementwortel voer de voegen is de dezelfde cementwortel als waar de bakstenen mee op vloer worden geplaatst?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Ja.
 

Mkr1980

  • #9
Bedankt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu