Toilet en badkamer ventilatie

Thijs84

  • #1
Ik denk dat het kan. Maar even checken bij jullie experts.
Wij zijn de zolder aan het verbouwen. Vaste trap geplaatst en de dakkapel is vorige week geplaatst. Hiervoor de cv verplaatst naar de andere kant van het dak. Nu zit er nog een pijp door het dak voor de ventilatie van de toilet en de badkamer. Voorheen zat er geen elektrische ventilatie, nu wel. (1 buis vantilator voor de badkamer, en zon ander ding tegen de wand van het toilet ruimte)
Nu zit die pijp vrij hoog in de nok (naast de dakkapel) ik denk dat voorheen door de wind die langs de pijp blaast en lucht trekt uit de ruimtes, en dus ventileert.
Nu met de dakkapel zal dit een stuk minder zijn.
Nu zit ik er aan te denken om de pijp door het dak te verplaatsen naar een stuk lager zodat er niet een pijp (125mm) langs loopt zon 50cm van de muur op zolder.
Kan dit, of is die trek ventilatie (geen idee hoe je dat noemt :-) ) echt nodig voor de frisse lucht in huis. In het hele huis zit hr++ glas en is redelijk geisoleerd.

Het mooiste is denk dan zelfs zo'n dubbele dakpan (ventilatie dakpan) ipv een rechte pijp omhoog. Alleen dan is de trekwerking helemaal weg.
 

Charel

  • #2
Als ik je goed begrijp wordt zowel de badkamer als de wc mechanisch geventileerd. In dat geval heb je geen trek nodig en maakt het niet uit waar die ventilatiebuis dan uitkomt, zolang het maar buiten is.
 

Thijs84

  • #3
Dank. Doorvoer met pijp heb ik verplaatst. Binnen 30 min gefixt

IMG-20230302-WA0010.jpeg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu