Toegang tot lekbak om lekkage te kunnen vinden

Sonja1977

  • #1
Wij hebben een Bosch SRV4663/05 fd 8105 uit 2001, welke na 9 jaar trouwe dienst ineens blijft afpompen. Na het forum doorgespit te hebben en inmiddels de inbouw machine buiten op het gras te hebben staan met de linkerzijkant eraf, blijkt er water onderin te staan waarop de vlotter reageert.

Zodra wij het water er met veel kantelen uit hebben laten lopen, start het spoelprogramma weer op..pakt water en gaat na 1 minuut staan pompen en blijft pompen.

Machine weer gekanteld en weer bakken met water. Nu mijn vraag.
Is er een mogelijkheid om fatsoenlijk in die lekbak te kijken, want met een zaklampje koekeloeren redden wij het niet.

Machine is niet ernstig vervuild.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De zijpanelen van de machine kunnen verwijderd worden.
 

Sonja1977

  • #3
De zij panelen hebben wij er al afgehaald.

vervolgens lekbak droog gemaakt met keukenpapier en lange stokken. 60 graden programma gedraaid. Na een uur nog droog (vor zover wij konden zien), maar aan het einde van het programma toch weer water erin.

Zaklampje er weer bij, maar niets te vinden. Daarom onze vraag....is het goed te doen om hem helemaal uit elkaar te halen (rekening houdend met het feit dat hij 9 jaar oud is en toch niet meer onder garantie valt) of toch maar een nieuwe kopen...
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Leg een krant op de drooggemaakte bodemplaat en laat de machine draaien, aan de krant kan je zien waar je ongeveer moet zoeken

kan je evt. uit meten en de machine op zijn zij te leggen meestal is het een rubber wat lekt.

Succes
 

Sonja1977

  • #5
Zal het doen, gaan vandaag ook de niveauregelaar (grote plastik ding aan de linkerzijkant) eraf halen en met chloor reinigen. Was tip van ander forum. we hebben wat vervuiling linksbovenin en bij deze oude machines zou dat een probleem kunnen zijn. De nieuwe regelaars zijn anders opgebouwd en hebben dat probleem niet of bijna niet meer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu