Tochtvaldorpel ja/nee en krukbediende meerpunt of sleutelbed

Marcklusal

  • #1
Ik zou graag een nieuwe voordeur aanschaffen, en twijfel nog een beetje over de volgende mogelijkheden:

- tochtvaldorpel JA of NEE? Ik heb een naar binnen draaiende deur. In het verleden lees ik vooral klachten. Maar na 2010 kan ik weinig meer vinden. Zijn die tegenwoordig gewoon prima en duurzaam?

- Is het voor een vooreur nuttig om een krukbediende meerpuntsluiting te kiezen? We willen de deur niet steeds met de sleutel op slot doen. Maar dan is ' flipperen' een optie. Ik dacht, met krukbediend, zet je de haken erin, maar verder niks. Dus dan kan flipperen niet meer (wel het hoofdslot, maar door de haken kun je alsnog niet naar binnen)

Is dat een juist idee? Of moet je dan aan de buitenkant ook een draaikruk/knop hebben? (want dan heeft het nog geen nut:))

En adviseren jullie dievenklauwen/scharnieren met een extra beveiliging) voor naar binnendraaiende deuren? Of is dit alleen maar storingsgevoelig(er) en zeggen jullie: beter niet.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Krukbediend is niet echt logisch voor een voordeur, dan moet er ook een kruk aan de buitenkant zitten. Er zijn ook mechanisch automatische sleutel bediende 3 puntsluitingen te koop, dan komen de schoten er bijv uit door een magneet in de sluitkom.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Oh ja, een buitendeur dient gewoon afgesloten te worden bij het verlaten van het huis en 's nachts.
Als alternatief een elektrisch slot wat met een druppel of gsm te openen is. Deze zijn standaard "op slot"
 

Marcklusal

  • #4
Eens. Maar bedoelde als je thuis bent. Maar bedankt!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Een meerpuntsslot met automatische dagschoten verkleint de kans op inbraak en zorgt ervoor dat de deur recht blijft. De schoten gaan dan gewoon open op het moment dat je de klink aan de binnenzijde of de sleutel aan de buitenzijde gebruikt. Voor extra veiligheid kun je de nachtschoot nog met de sleutel (of knop aan de binnenzijde) bijzetten. Hiermee blokkeer je tevens de automatische schoten boven en onder.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Dievenklauwen zijn niet nodig bij binnendraaiende deuren. Immers de scharnieren zijn niet bereikbaar. Deze hebben meer effect op een naar buiten draaiende achterdeur of schuurdeur.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #7
Ik heb een valdorpel in mijn voordeur zitten. Werkt en bevalt prima. Kostte wel wat moeite om hem goed af te stellen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu