Tiptoetsen reageren soms niet

Tungsten

  • #1
Ik heb een AEG inductie kookplaat.
Type : IKB 64301 XB
Aankoop datum : 23 juni 2020

Het volgende probleem heb ik zo nu en dan .
Ik breng bijvoorbeeld jus aan de kook. De kookplaat zet ik dan op stand negen. Zou nog hoger kunnen met de boost functie, maar dat gaat te snel vind ik.
Op een gegeven moment na een paar minuten kookt het. Je kan de kookstand dan heel snel naar stand 0 terugzetten, door twee tiptoetsen tegelijk aan te raken. Meestal lukt dat. Soms echter niet. De tiptoetsen reageren dan niet en de kookstand blijft dan op negen staan.
Door de pan dan razendsnel even een seconde op te tillen en dan opnieuw beide tiptoetsen aan te raken lukt het wel. Ook als ik dit daarna om te proberen herhaaldelijk weer doe, gaat het probleemloos. Ook als de pan gewoon weer op de plaat staat.

Wat kan hier de oorzaak van zijn? Zijn de tiptoetsen door het aan de kook brengen te warm geworden o.i.d.??
Ik zorg er ook altijd voor dat de tiptoetsen goed schoon zijn. Ik kan me voorstellen, dat als er een laagje vet over heen zit, dat dit een bepaalde weerstand veroorzaakt. Ik weet niet hoe zo'n tiptoets elektrisch exact werkt. Ik vermoed dat er een klein stroompje door je vingers gaat lopen als je de tiptoets aanraakt en dat dit stroompje een schakelaar activeert o.i.d. Vet zou dit stroompje kunnen tegenhouden ?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Op welke zone staat dan de pan als zicht dat verdoet?
 

Tungsten

  • #3
Het verschijnsel doet zich voor op twee zone's. Namelijks links voor en rechts voor. Voor de duidelijkheid. Niet gelijktijdig. Dan weer eens links en dan weer eens rechts.
(met voor bedoel ik de zone's het dichts bij je)
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
16

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu