Tips voor verplaats keukenkastje

Klussert71

  • #1
Beste forumleden,
Ik wil aan de achterzijde van ons kookeiland de koof verplaatsen naar het midden. Idee is om het linker keukenkastje naar de links kant van het eiland te plaatsen.

Het gaat om een bruynzeel keuken met een stenen werkbld. De koof bestaat uit een achterplaat rond om verkit is. Zijkanten op middels twee latten op de zijwand en linker kas. Links zit de vaatwasser, daar kan het kastje wel achter.

in principe moet ik de volgende stappen doen:
-Achterwand los halen
-keukenkastje lost schroeven
-keukenkastje stellen op de plek.
-achterwand terug zetten en verkitten.

Ik heb genoeg ervaring andere projecten. Maar aan een keuken heb ik nog nooit gesleuteld. Ook die achterplaat verwijderen heb ik geen ervaring mee.

Ik ben benieuwd of iemand tips of advies voor me heeft, voordat ik aan deze klus begin.

groet,
Peter

01D5AB6C-4AB0-4858-A3D5-0C20829D6185.jpeg 57C8F9E2-495A-4EBA-80EB-C2B04FCB710C.jpeg
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Ik zou beginnen met het lossnijden van de kitnaden. daarna de keukenkastjes verwijderen en tenslotte kijken of je de achterwand kunt verwijderen. Je weet namelijk niet of de keukenkastjes eventueel op de achterwand hangen.

Verder moet je je terdege afvragen of je dit wilt aanhalen. De achterwand zal niet alleen aan de randen afgekit zijn. Je kunt er wel vanuit gaan dat de achterwand op diverse plekken met montagekit is verlijmd op de muur. De kans is aanwezig dat je de achterwand daardoor niet heel van de muur afkrijgt. Ook bestaat de kans dat de muur zelf behoorlijk beschadigd.

Goed afwegen dus of je dat risico wil nemen. De klus wordt al snel omvangrijker dan wellicht je bedoeling is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu