Tips voor inmeten van nieuw aanrechtblad?

Knijntje

  • #1
Hi allemaal,

De titel is duidelijk denk ik; in onze keuken komt een hoekaanrecht en dat moet ik inmeten om een werkblad te kunnen bestellen. Ik realiseer mij dat het inmeten een ontzettend kritisch werkje is omdat de keukenruimte ongetwijfeld niet honderd procent haaks zal zijn. En er een verbinding in het aanrechtblad zit, die mooi in elkaar moet vallen. Heeft iemand een goeie tips om goed in te meten? Een hulpje wat je daarbij kan gebruiken misschien? Rare vraag misschien, maar ik heb hier weinig ervaring mee en ik kan het maar een keer fout doen ;)

Alvast bedankt!
 

Knijntje

  • #2
....ik heb trouwens zelf al een handigheidje/hulpje bedacht. Ik kan een tijdelijk latje monteren dat precies zó loopt zoals het zou zijn wanneer een blad over de gehele lengte 60 cm is. En dat als ijkpunt gebruiken om verder te meten. Dan kom ik er wel... Voor iemand met beperkt ruimtelijk inzicht niet slecht bedacht (al zeg ik het zelf, hehe). Misschien dat ik iemand anders ooit nog blij kan maken met deze tip door hem te delen :)
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #3
Ik snap in dit soort situaties nooit waarom je zelf het risico gaat lopen bij levering dat er iets verkeerd gemeten is.

Je kunt toch gewoon een blad kopen bij iemand die ook voor jou inmeet ? Dan steun je je "lokale" vakman en heb jij geen risico.

Misschien denk ik te simpel maar ik zou ondanks dat ik echt wel kan meten gewoon niet dit risico willen lopen.
 
  • Like
Waarderingen: Bademutze

Michel Klusser

  • #4
Precies, zij maken gebruik van misschien laser meet apparatuur die ik niet heb. Bij het laten plaatsen van de badkamer kwamen ze ook met laser apparatuur om die 60 cm wandtegels waterpas te plaatsen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu