Tips inbouwen afzuigkanaal

Tips over

  • #1
Beste medeklussers,
Onze keuken wordt volledig nieuw met ook een nieuw afvoerkanaal van de afzuigkap. Om de achterwand van afzuigkap haaks te maken (oud, scheef huis), houden we voldoende ruimte over om het kanaal hierin weg te werken. De ruimte is open tot de nok, dus wegwerken in het plafond kan niet. Ik wil de afzuiging graag zo maken dat de geluidsoverlast zo minimaal mogelijk is. De betreffende wand staat haaks op de buitenmuur. Ik had tot zover bedacht dat het kanaal vanaf de afzuigkap omhoog gaat, haaks naar achter de muur in en dan weer haaks naar links richting de buitenmuur (ca. 1,2m). Het kanaal in de wand zal geïsoleerd worden. Een gevelmotor leek een goede oplossing om het motorgeluid te beperken, maar volgens de leverancier is dit pas minder voor een kanaal vanaf 3m lengte. Het zal dus toch een afzuigkap met motor met groot debiet worden, i.v.m. de grote ruimte, in combinatie met een klep om tocht en windruis te voorkomen/beperken. Ik kom tegen dat een klep ook de stroming (en geluid) kan beïnvloeden, wat is hiervoor de beste keuze? Als ik het terug lees lijkt het een chaotisch verhaal, maar wat ik eigenlijk wil weten is wat jullie zouden doen in mijn geval als je nog een grote vrijheid hebt om het kanaal in te bouwen. Tips over een stille afzuigkap met groot debiet zijn ook welkom.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Waarom een groot debiet? Een afzuigkap is normaal alleen in gebruik tijdens het koken. Dat heeft weinig te maken met het formaat van de keuken.

Elke afzuigkap kan de kanaallengte van 1.2m overbruggen. Dus daar is weinig speciaals aan. Je kan ook buiten een terugslagklep plaatsen. Het kanaal isoleren dempt het geluid.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu