Tips gevraagd voor huiskamerverwarming

Pringles

  • #1
Beste klussers,

Ik ga binnenkort de hele huiskamer (30m2) opnieuw doen. Ik wil dan ook een nieuwe verwarming plaatsen maar twijfel nog over hoe ik dit zal gaan doen. Er zit nu 1 radiator onder het raam met te weinig capaciteit. Mijn plan is deze te vervangen door eentje met veel meer vermogen (6kw). Ik kan deze weer onder het raam hangen, maar ik wil ook velours gordijnen tot op de grond ophangen en volgens mij gaat dat niet samen (niet efficiënt). Ik zit eraan te denken om de radiator niet op te hangen, maar voor het gordijn met radiatorpoten op de grond te zetten, maar twijfel of dit wel staat. Kan iemand hier iets over zeggen, heeft iemand een foto, of heeft iemand nog tips? Ik zoek een mooie oplossing met lage maandelijkse lasten. Een convectorput zou kunnen, maar lijkt me ook niet zo mooi en ook niet comfortabel (geen stralingswarmte). Vloerverwarming lijkt me niet efficiënt, maar misschien heb ik dat mis.
 

Pringles

  • #2
Hmm, niet echt reacties, maar ik wil dan natuurlijk ook weer iets wat niet kan. Ben er inmiddels ook achter dat vloerverwarming het niet gaat worden, want we willen per se een vloer van brede grenen vloerdelen.

Ik ga verder denken.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3

Dit heb ik gevonden.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #4
Of dit:

 

Bernhard

  • #5
Je kan ook een of meerdere radiatoren op de zijmuren monteren.
Meer isoleren van de ruimte zal het warmteverlies verminderen en dan is de radiator misschien groot genoeg.
Ook is plafondverwarming en wandverwarming een optie.
mvgr Bernhard
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #6
Vloer verwarming is wel degelijk effiecent.
Is alleen traag.
Om een ruimte dan snel op temp, te hebben adviseert men 1 of 2 radiatoren er bij.
Als de vloer 1x warm is geeft hij ook lang warmte af
 

Pigion

  • #7
Uit overwegingen van comfort, moet je atijd een radiator onder of voor het raam plaatsen (koudeval). Je kan prima kiezen voor een vrijstaande radiator. Neem dan wel donkere, valt minder op. Het neemt natuurlijk wel een stukje ruimte weg.
Persoonlijk zou ik alleen maar voor een convectorput kiezen als het niet echt niet anders kan, b.v. bij een schuifpui. Wij hebben in ons huis de convectorput dicht gemaakt. Het is een vergaarbak van stof, munten, ball-pennen etc. Een radiator geeft een deel van de warmte in de vorm van straling. Dat compenseert de koudestraling van het raam. Een convectorbak geeft geen stralingswarmte. Begin helemaal niet aan een ondiepe convector met ventilator. He geluid wordt een ergernis.
Tenslotte geeft ik de overweging niet alleen een sterke radiator te installeren, doch mogelijk ergens nog een 2e radiator. Er zij mooie vertikale designradiatoren, die weinig wand wegnemen. Als je de warmtebronnen verdeelt over de ruimte, krijg je minder "trek" over de vloer etc.
Dit zijn allemaal zaken waar we door schade en schande achter zijn gekomen. Inmiddels is alles bij ons nu in dat opzicht gecorrigeerd, heb geen koude voeten meer en de kaarsen branden recht.
Pigion
 

Pringles

  • #8
Dat plaatje wat Cyruse heeft geplaatst is volgens mij ook een convector. Ik heb wel mooie convectors gezien, ook donkere, maar lees ook dat convectorwarmte toch niet zo comfortabel is. Een convectorput gaat het zeker niet worden. Vloerverwarming ook niet, daar ik grenen vloerdelen wil.

Ik denk dat ik dan toch maar 1 of 2 leden- of paneelradiatoren ga plaatsen op poten onder het raam.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu