Tips gevolgd, vocht na isolatie!

Christiaanvh

  • #21
Beste allemaal,

Ik ben nieuw op dit forum dus weet niet of het de bedoeling is een eigen vraag binnen deze discussie te stellen maar het sluit er mooi op aan.

Op dit moment ben ik ook mijn zolder aan het isoleren met glaswol voorzien van een alu laag. Bij het aftapen van de naden kreeg ik sterke twijfels of dat deze laag wel volledig dampdicht is. Met name op de gordingen sluit de tape niet overal mooi aan en krijg je snel kieren. Dit geldt ook voor de zijnaden aan de muur.

Ik overweeg daarom om over de rachels voor de zekerheid nog een dampdichte (PE) folie aan te brengen. Echter dit wordt door sommige mensen afgeraden omdat dit mogelijk problemen bij de rachels op zou kunnen leveren. Omdat ik het in een van bovenstaande antwoorden ook als advies las wil ik graag hier voor de zekerheid de vraag stellen of ik geen problemen krijg als ik nog dampdichte folie over de rachels niet.

Groet,

Christiaan
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #22
Welkom op het forum klopt dat is hier niet de bedoeling. Qouten van de vraag en het antwoord er onderzetten is hier, gelukkig, ook niet van toepassing.

Eigenlijk wel erg streng he. Maar ik kan me niet voorstellen dat die PE damprem problemen gaat geven. Ik ga dat nog even uitzoeken ik sta in de bewerk modus. Ik heb niet veel tijd.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #23
Waar stond dat van die nog een dampdichte folie. Toch niet bij deze vraag.
 

Christiaanvh

  • #24
Beste Wgb,

Dank voor je reactie en excuses voor mijn inbraak in dit gesprek. In je antwoord op 4 februari (pagina 1) staat in jouw antwoord dat een PE folie er voor een veilige constructie zorgt. Ik dacht daarom dat je hiermee bedoelde dat in de geschetste situatie een extra PE folie aangebracht zou moeten worden, maar misschien heb ik je antwoord verkeerd begrepen.
 

Tiho

  • #25
Nee hoor, dat heb je goed begrepen. Dat kan geen kwaad voor de rachels.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu