Timer voor ventilatie wc

Koenalders

  • #1
Hi,
In het appartement dat ik huur zit een ventilatiesysteem dat lawaai maakt. Ik word er gek van! Ik wil een timer plaatsen tussen de stekker en het stopcontact omdat ik weet dat ie niet lang uit mag staan. De aansluiting ken ik niet. Op internet gevonden dat dit volgens mij de ABL perilex aansluiting is. Ik kan niet vinden of hier een timer voor is. Heeft iemand een oplossing?
Foto’s zijn van de aansluiting en stekker.
Alvast bedankt!

8C28DAD0-18BC-48E7-8386-1EB6427E4BDC.jpeg 281D429E-5E6C-4AB4-B40E-73F53C84D6BC.jpeg
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #2
Dat systeem zit er niet voor niks lijkt mij, ik zou eerder informeren wat vervanging van dat systeem kost, of eventueel navragen wanneer er voor het laatst onderhoud aan gepleegd is. Over wat voor systeem hebben we het hier?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Inderdaad is de reden van de herrie vaak achterstallig onderhoud (en hierdoor versleten lagers). Is prima op te lossen. Ventilatie uitzetten is nooit de goede oplossing!
 

Koenalders

  • #4
Bedankt voor je reactie! Als het mijn eigen huis was geweest dan had ik het vervangen. Geen idee wat voor type systeem het is. Ik ben vooral opzoek naar een timer / aan en uit regelaar
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #5
Het is ook je eigen huis in de zin van je woont er zelf, ik zou nooit voor zo'n tussen oplossing gaan.
Ik zou je toch dringend opzoek te gaan naar een typenummer zodat je in ieder geval kunt onderzoeken wat repareren en/ of vervangen kost, en informeren bij de verhuurder. Die zal toch ook niet blij zijn als je er een schakelaar tussen zet.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Neem eens contact op met de verhuurder. Dit hoort bij regulier onderhoud.
 

Koenalders

  • #7
Zal ik doen. Bedankt!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu