Tikkende verwarming of gestoorde buren?

Loek2

  • #1
Hallo,

Mijn onderburen klagen weleens over een tikkende verwarming. Nou hoor ik dat ook heel af en toe, maar eigenlijk geen last van. Kreeg een beetje de indruk (maar da's meer op gevoel) dat de onderbuur weleens zou kunnen denken dat wij expres zitten te tikken. Wat, voor de goede orde, natuurlijk niet waar is.

Vannacht, was de verwarming af en aan, van 00.00 tot 04.00 aan het tikken. Maar heel hard, en ritmisch. (anders dan het incidentele 'normale' getik) Daarnaast hoorde ik ook een soort 'gehuil/ klaaggeluid'' wat ik nooit hoor. En dat alles kwam nogal eng over moet ik zeggen. Ik zat nou in twijfel of meneer de onderbuur, ons eens even terug wilde pakken voor ons getik...wat we dus niet maken. En op die verwarming heeft lopen tikken. Opmerking over buurman verwijderd, mod.

Vraag is dus, hoe weet ik het verschil tussen, gewoon tikken, en iemand die expres zit te tikken met een voorwerp tegen de buis.

Kan het geluid van gewoon tikken heel hard gaan? En is dan ritmisch, met variatie in ritme?

Wie helpt mij verder. Ik heb al bij de buurman aangeklopt, maar hij is niet thuis of doet niet open. Wat natuurlijk ga ik hem vragen of hij er ook last van heeft gehad, dan kom ik er hopenlijk achter wat er aan de hand is.

Maar een mening van anderen zou fijn zijn, zodat ik weet of mijn vermoeden mogeijk klopt, of dat mjn fantasie op hol slaat.

Wie oh wie heeft een idee?

gr. Loek2
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Loek2,

Wat voor toestel heeft u om meer info te kunnen geven.
 

Loek2

  • #3
Ik ben er ondertussen al uit dat het de onderbuurman was, dat heeft hij me zelf vertelt.... Laten we het zo zeggen, ik ben op mijn hoede nou, en dit is niet prettig. Maar in ieder geval niet (meer) iets wat op dit forum thuis hoort.

Rest mij dus alleen maar jullie te bedanken voor de moeite van het reageren!!

gr. Loek2
 

Pepjo

  • #4
Succes met je buurman. :wink:

Slotje.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu