Tijdelijke oprit over 500 meter grasland?

Joop1970

  • #1
Hallo mensen,

Ik heb sinds kort een nieuwe oprit, de eerste 200 meter is verhard door de gemeente, de rest zo'n 500 meter is gras land (op veen).

Nu is er een aardig spoor ontstaan want het is nogal nat geweest en rijden gaat steeds moeilijker, ik ben ban dat ik de sloot in rij :?

Heeft iemand een idee hoe ik het tijdelijk goedkoop kan verharden? Het enige verkeer is een personen auto 1 tot 3 keer per dag.

Ik had al wat gelezen over gebroken puin. Is het dan een idee om het direct op het gras/modder te storten en er een paar keer met een trekker overheen te rijden?

Zoals je misschien als hebt gelezen hoeft het allemaal niet zo perfect te zijn, na een paar jaar komt er een meer permanente oplossing, goedkoop het toverwoord. Het is nu belangrijk dat ik weer veilig bij m'n woning kan komen :wink:

Alvast bedankt voor het mee denken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Moet het puin er na gebruik ook weer uit, dan krijgt u er nog een probleem bij.
Het puin wordt gedeeltelijk in de ondergrond gereden.

Rijplaten is een mogelijkheid maar 500 meter is wel erg lang, het grote voordeel is dat na gebruik geen sporen achterblijven.

Schelpen zou ook kunnen, dat is een natuurproduct en zou misschien kunnen blijven liggen of uitgestrooid kunnen worden, datzelfde geldt voor cacaodoppen en boomschors.
 

Fwalraven

  • #3
Dat blijft een paar jaar modderen.

Gelijk op diepte uitgraven en gebroken puin erin, dat heb je later toch nodig voor stabilisatie.
Breng je niet gelijk de verharding aan, zorg dan voor een goede afwatering.

Frans
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Als die permanente oplossing op dezelfde plek komt, zou je nu alvast de fundering voor die weg aan kunnen laten leggen, zoals een laag repac. Dat scheelt je straks kosten en kan je nu goed over rijden.

Onder een eventuele tijdelijke oplossing kan je (het juiste) gronddoek leggen, zodat het makkelijker weg te halen is.

Persoonlijk zou ik liever die 500m een paar maanden lopen en een goede oplossing maken, dan nu geld uitgeven voor een tijdelijke maar waardeloze oplossing.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #5
Voor een lengte van 500 meter is goedkoop ook erg relatief. Wat mag het kosten?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu