Tijdelijke oplossing voor verrot kozijn

Maartenb

  • #1
Het kozijn van mijn raam is aan de onderkant verrot. Ik kan er met een schroeven draaier redelijk diep inprikken. Mijn indruk is dat het over de hele breedte van het raam is en ook een klein stukje naar boven toe. Aan de buitenkant en binnenkant zie je ook spleten zitten.

Over 1,5 jaar heeft de Vereniging van Eigenaar begroot om de alle kozijnen in het complex volledig te vervangen. Ik ben dus op zoek naar advies wat ik het beste kan doen om die periode tot aan vervanging te overbruggen.
Gewoon verf erover? Ander speciaal goedje?

Alvast bedankt.
Hieronder ook enkele foto's om e.a duidelijk te maken.



 

Fiesiekus

  • #2
Het staat nu niet mooi, maar afgezien van het esthetische; is er ook een praktisch/technisch probleem? Als dat er niet is, zou ik gewoon "de tijd uitzitten" tot vervanging.
 

Maartenb

  • #3
Ik heb het idee dat de wind er een beetje doorheen blaast. Dus de kamer is nogal koud in de winter geweest.

Kan het kwaad als ik het gewoon dichtsmeer met iets en er dan overheen verf?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Je zou het kunnen gaan vullen en aansmeren met houtrotvuller. Probleem is alleen dat als je het verotte hout gaat weghalen voordat je de houtrotvuller aanbrengt je waarschijnlijk geen raam en kozijn meer overhoudt.
Je kan ook alle gaten en kieren met een MS Polemeerkit dichtsmeren en eventueel overschilderen. Het zal niet echt mooi worden, maar je overbrugt het waarschijnlijk wel tot de renovatie.
 

Pepjo

  • #5
Nee, rot is rot lijkt me.

Als je het raam in de winter niet opent zou je er ook een plank of lat overheen kunnen timmeren.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #6
Dient de verhuurder er niet gewoon voor te zorgen dat het probleem wordt opgelost?
Vooral als je hierdoor vocht of tocht problemen hebt zou ik eerst eens bij hun informeren voordat ik zelf wat ging doen.
Stel dat je dat niet doet en zelf wat knutseld komen ze later met "moet je kijken wat hij heeft geprutst","is daardoor ons hele kozijn verrot"

Pas als ze stellen dat je het voorlopig zelf maar op moet lossen tot de renovatie zou ik ook pas zelf wat gaan doen. (na eerst om huurverlaging te hebben gevraagd, immers we zijn wel echte nederlanders hé en ik denk niet dat het al zo was toen je in deze woning kwam wonen)

Maar als ik de constructie zo bekijk dan is het volgens mij ook vragen om problemen, houten kozijnen met metalen ramen is bepaald geen alledaagse toepassing.

Ga je zelf aan het werk en moet het zo goedkoop mogelijk dan zou ik zeggen wit plastic hoekprofiel er overheen, vastzetten met kit en een schroefje en klaar. Al het andere wat je er opsmeert zal ook vochtig worden en binnen korte tijd lelijk worden.

suc6

Gerrit
 

EdP

  • #7
Vereniging van Eigenaren impliceert koopwoning. Je mag dus klooien wat je wilt zolang het maar geen gevaar oplevert. Ik zou er denk ik een randje pur tegenaan doen. Pas op met pur tussen het raam, straks drukt de pur het hele zaakje naar buiten en dan kom je weer op het onderwerp gevaar.
 

Fiesiekus

  • #8
Laag kit die overschilderbaar is, afstrijken met natte vinger of spatel drogen en laagje verf erover
 

-stuffie-

  • #9
Of ducktape.
 

Maartenb

  • #10
Allen dank voor het meedenken en de suggesties.
Ik ga denk ik voor het laagje kit en overschilderen.

Gr,
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu