Thermostaatkabel opslitsen

Jis

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb een vraag mbt de thermostaatkabel. Bij mij hangt de CV-ketel in de garage en hebben we de thermostaat in de woonkamer hangen. Nu wil ik echter in de wintermaanden de thermostaat in de bijkeuken hangen ivm vloerverwarming die ik op temperatuur wil houden.

Is het mogelijk om van de huidige thermostaatkabel die door mijn kruipruimte loopt deze halverwege op te splitsen en een naar de bijkeuken te leiden? Of ben ik genoodzaakt een 2de kabel naar de CV te leggen?

Er komt dus geen thermostaat bij maar ik wil de huidige kunnen veranderen van plek. De thermostaat van plek veranderen gaat natuurlijk niet dagelijks gebeuren.

In de woonkamer stook ik met een houtkachel. Vandaar dat ik de thermostaat hier liever niet heb in de wintermaanden.

Ik heb wel het een en ander op internet gevonden hierover. De meeste mensen raden een oplossing aan zoals een draadloze thermostaat, thermostaat met buitenvoeler of zoneregeling. In deze oplossingen ben ik eigenlijk niet geintresseerd omdat we het huis willen gaan verkopen.


Met vriendelijke groet,
 

Ceeshobby

  • #2
Heb je iets meer informatie.
Welke ketel heb je?
Een draadloze thermostaat kun je mee nemen als je gaat verhuizen.
Op welke termijn wil je het huis verkopen?
 

Marcn88

  • #4
Je kunt de bestaande kabel doorknippen en verleggen naar de nieuw te plaatsen thermostaat dit is geen probleem, koppel de kabel onder de vloer wel in een lasdoos en de ketel uitzetten tijdens de werkzaamheden
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Echter 2 thermostaten op 1 kabel zal niet gaan.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #6
Koop een draadloze thermostaat en plaatst de ontvanger in de cv-ketel parallel aan de aansluiting van de huidige thermostaat.
Aangenomen dat je huidige thermostaat de cv-ketel aan/uit schakelt.
 

Bert pit

  • #7
Zoals ik de vraag lees, wil je de kabel splitsen, om deze te gebruiken in de keuken. De thermostaat in de woonkamer schroef je los en deze plaats je in de keuken. In de woonkamer zit op dat moment niets.

Wat je wil kan, maar is wellicht wat ongebruikelijk. Zorg ervoor dat de draden elkaar onder geen beding kunnen kortsluiten.
 

Jis

  • #8
Marcn88 schreef:
Je kunt de bestaande kabel doorknippen en verleggen naar de nieuw te plaatsen thermostaat dit is geen probleem, koppel de kabel onder de vloer wel in een lasdoos en de ketel uitzetten tijdens de werkzaamheden
Bedankt allemaal voor de reacties!Ik ga het gewoon op deze manier doen. Knip de kabel door en verbind hem in een lasdoos naar de nieuwe plek. Als ik in de zomer de thermostaat weer wil omhangen kom ik ook in de kelder even de draadjes weer aan het omwisselen. Is allemaal goed bereikbaar, kleine moeite dus.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3
4

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu