Thermostaat zoeken bij elektrische vloerverwarming

Firefly

  • #1
Hallo Allemaal,

Toen wij 6 jaar geleden ons huis kochten zat er op de badkamer electrische vloerverwarming.
Dit hebben wij in het begin veel gebruikt tot dat de thermostaat er mee ophielt (bleef continu verwarmen terwijl er niks getoond werd op het display).
Ik heb deze thermostaat toen los gehaald en wegegooid.

Nu naar 6 jaar zou ik toch graag deze vloerverwarming weer willen gebruiken echter weet ik niet goed welke thermostaat ik moet aanschaven.
Dit omdat ik niet weet wat van soort sensor er in de vloer zit (deze kan er niet uit hij zit vast) en ik ook niet meer weer wat van thermostaat er op zat.

Ik heb de sensor door gemeten deze gaf 3.6 . op de badkamer is het op dat moment ongeveer 20 graden.
Helaas kan ik nergens op internet een tabel vinden waar ik uit zou kunnen halen welke sensor ik nu heb.

Ook kan ik niet duidelijk achterhalen welke thermostaten de mogelijkheid hebben om de weerstand van de vloersensor in te stellen.
Ik hoop dat iemand hier mij kan helpen.

Alvast bedankt.
 

Auto-Geen

  • #2
Zoek eens op

Thermostaat infrarood sensor

misschien is dat een optie.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #3
De meest gebruikelijke sensor is 12k bij 20C, niet 3k6. Ik zou deze sensor niet meer gebruiken en voor infrarood gaan.
 

Firefly

  • #4
Bedankt voor het advies. Ik heb vandaag de vloerverwarming nog eens handmatig door verbonden om te kijken of dit nog wel werkt. En dit werkt nog goed.

Ik heb op internet zitten zoeken naar een thermostaat met Infrarood sensor maar kan er maar 1 vinden. Deze is nog al lelijk hebben jullie een idee waar je meer van zulke thermostaten kan kopen?
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #5
Waarschijnlijk ben je op de MTC2 gebotst. De markt voor vervangende thermostaten met contactloze temperatuurmeting is nogal beperkt, dus het is inderdaad zo dat de meeste leveranciers alleen dit model leveren.

De andere optie is een nieuwe sensor in de vloer plaatsen maar dan heb je kans dat je bij het hakken de verwarmingsdraden zelf beschadigt.
 

In gedachten

Specialist Vloerverwarming
  • #6
Omdat ik hier geen merken mag vermelden heb ik je een pb gestuurd met de gegevens van een thermstaat waarop je meerdere sensoren kunt aansluiten
NTC 6,8 kΩ bij +25 °C
NTC 10 kΩ bij +25 °C
NTC 12 kΩ bij +25 °C
NTC 15 kΩ bij +25 °C
NTC 33 kΩ bij +25 °C
NTC 47 kΩ bij +25 °C
Wanneer de sensor die in je vloer zit er niet meer uit kan (dus niet volgens de voorschriften is gemonteerd) nog goed is, kan je deze vast wel aansluiten op de vermelde thermostaat. Je kunt het type vloersensor in het menu kiezen, dus even een kwestie van experimenteren zou ik adviseren.
 
  • Informatief
Waarderingen: Krunnie

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu